Eğitim Tolstoy Kimdir? Hayatı, Eserleri, Kitapları Ve Edebi Kişiliği

Tolstoy Kimdir? Hayatı, Eserleri, Kitapları Ve Edebi Kişiliği

12.05.2021 - 03:13 | Son Güncellenme:

Dünya edebiyatında pek çok önemli yazar bulunmaktadır. Dünya'nın en ünlü yazarlarından olan Tolstoy da o yazarlardan bir tanesidir. Tolstoy hayatı ve eserleri araştırılmaktadır. Tolstoy'un eserleri dünya genelinde sürekli olarak araştırılmaktadır. Tolstoy son yıllarda en çok araştırılan yazarlar arasına girmiştir. Peki Tolstoy kimdir? Tolstoy hayatı nasıldır? Tolstoy'un eserleri ve kitapları nelerdir? İşte Tolstoy ile ilgili tüm bilinmeyen detaylar.

Tolstoy Kimdir Hayatı, Eserleri, Kitapları Ve Edebi Kişiliği

Tolstoy'un tam adı Lev Tolstoy'dur. Rus asıllı olan bir yazardır. Dünyaca ünlü eserleri bulunmaktadır.

Tolstoy Kimdir?

Tolstoy 1828 yılında doğmuş olan Rus bir yazardır. Dünya tarihine pek çok önemli eserleri ortaya koymuş olan Tolstoy bir diğer Rus yazar olan Puşkin'den de etkilenmiş bir yazardır. Tolstoy Rusya'nın Polyana kentinde dünyaya gelmiştir. Aynı zamanda filozof ve yazardır. Eğitim reformcusu olarak da bilinmektedir.

Tolstoy Hayatı

Tolstoy Rusya'nın Polyana şehrinde dünyaya gelmiştir. 1828 yılında oldukça varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya elen Tolstoy küçük yaşlardan itibaren annesiz babasız olarak büyüdü. Henüz daha çocukken önce annesini daha sonra da babasını kaybetti. Tolstoy babası ve annesi vefat ettikten sonra yakınlarının yanına yerleşmiş ve yetişmeye başlamıştır. Tolstoy küçük yaşlardan itibaren Fransızcayı da öğrenmiştir. Fransızcayı öğrendikten sonra Fransız yazarlardan olan Voltaire ve Jack Roussa'nun eserlerini orijinalinden okumuştur.

Tolstoy yetişkin olduktan sonra orduya katılmıştır. Rus ordusu ile birlikte Kafkasya'ya gitmiştir Kafkasya'da gözlemlediklerini de eserlerine eklemiştir. Daha sonra ilk kez 1854 yılında Kırım savaşına katılmıştır. Kırım savaşına katılınca subay olarak görev yapıyordu. Askerliği bittikten sonra Petersburg'a gitmiştir. Burada da bir ev tutup pek çok eser yazmıştır.

Tolstoy Eserleri

- Tipi
- Albert
- Üç Ölüm
- Oyundan Sonra
- Bir Karşılaşma
- İnsanlar Arasında Boş Bir Konuşma
- Toprak Ağasının Sabahı
- İki Süvari Subay
- Bir Karşılaşma

Tolstoy Kitapları

- Anna Karenina
- Hacı Murat
- Sivastopol
- Kazaklar
- Savaş ve Barış
- Hazin Bir Evliliğin Romanı
- Çocukluğum
- Kadının Ruhu
- Seri Baba
- Efendi ve Uşak
- Ivan Ilyiç'in Ölümü

Tolstoy Edebi Kişiliği

Yazarlık dönemine başladıktan sonra diğer yazarları kısa süre içerisinde geride bırakmıştır. İnsan ruhunun analizlerini eserlerinde işlemiştir. Çok iyi bir dille eserlerini yazan Tolstoy aynı zamanda Rus halkının da sorunlarını dile getirmiştir. Tolstoy Rus halkının sorunlarına değindiği gibi onlara her türlü koşulda destek çıkmıştır. Edebiyat akımının gerçek bir temsilcisi olarak eserlerini yazmıştır.