Eğitim Tüccar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tüccar Ne İş Yapar?

Tüccar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tüccar Ne İş Yapar?

12.07.2021 - 14:52 | Son Güncellenme:

Ucuza temin ettiği ürünleri üzerine kâr koyarak satan kişilere tüccar denir. Tacir kelimesinin çoğulu olan tüccar sözcüğü, dilimize Arapçadan geçmiştir. Bu kelime ülkemizde daha çok tekil anlamında kullanılır. Tüccarlar potansiyel müşterilerine sadece ürün değil hizmet de sunabilir. Bisiklet kiralama ya da rent a car sektörleri tüccarların sunduğu hizmetlere örnek olarak gösterilebilir. Tüccar ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Tüccar ne iş yapar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tüccar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Tüccar Ne İş Yapar

Tüccar kelimesiyle eş anlamlı olan 3 kelime vardır. Bu kelimeler de tüccar gibi dilimize Arapçadan geçmiştir: 1- Tecimen 2- Tacir 3- Bezirgan

Tüccar Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Ticaret işiyle uğraşan iş insanlarına tüccar denir. Tüccarlar birçok farklı sektörde faaliyet gösterebilir. İyi bir tüccar olabilmek için, çeşitli sektörlerde en çok ihtiyaç duyulan ürünler ve hizmetler tespit edilmeli, müşterilere bu ürünler ve hizmetler sunulmalıdır.

Tüccar Ne İş Yapar?

Tüccarlar toptancıdan satın aldığı ya da yurt dışından ithal ettiği ürünleri, üzerine belli oranda kâr koyarak satışa çıkarır.