Eğitim Ya Settar Ne Demek? Arapça Olan Ya Settar Kelimesinin Anlamı Nedir?

Ya Settar Ne Demek? Arapça Olan Ya Settar Kelimesinin Anlamı Nedir?

05.04.2021 - 16:07 | Son Güncellenme:

Dinimizde Allah'ın isimleri Esmaül Hüsna adıyla bilinir. Araf Suresinin 180. ayetinde de en güzel isimlerin Allahu Teala'ya ait olduğu, O'na bu isimler zikredilerek dua edilmesi gerektiği bildirilir. Settar, Allah'ın 99 isminden biridir. Genellikle Gaffar ismiyle birlikte zikredilen Settar kelimesinin anlamı nedir? Sizin için tüm detaylarıyla derledik.

Ya Settar Ne Demek Arapça Olan Ya Settar Kelimesinin Anlamı Nedir

Settar kelimesi birçok tamlamada da kullanılır. Bunlardan en bilineni, kulunun ayıp ve kabahatlerini örten anlamına gelen Settar'ül Uyub tamlamasıdır.

Haberin Devamı

Ya Settar Ne Demek?

Esmaül Hüsna'daki 99 isimden biri olan Settar, setr kökünden türetilmiştir. Setr gizlemek ve örtmek anlamına gelirken Settar da kulunun günahlarını diğer insanlardan gizleyen demektir.

Ya Settar Ya Gaffar ise günahları affeden ve gizleyen manasına gelir. Allah, şirk dışında tüm günahları dilerse affedeceğini Kuran'ı Kerim'de bildirmiştir. Bile bile ve tekrar tekrar işlenen günahlar dışında Allah kullarının tüm günahlarını affeder.

Arapça Olan Ya Settar Kelimesinin Anlamı Nedir?

Arapça olan ya Settar kelimesi, günahları ve kusurları örten demektir. Settar, Allah'ın kulları mahcup olmasın diye günahları unutturması anlamına da gelir.

Yazarlar