Zıt Anlamlı Kelimeler Öykü Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir? Öykünün Zıt Anlamlısı Olan Sözcükler

Öykü Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir? Öykünün Zıt Anlamlısı Olan Sözcükler

11.03.2022 - 04:54 | Son Güncellenme:

Geçmişten günümüze kadar gelmiş olan pek çok önemli öykü bulunur. Aynı zamanda günümüzde hala önemli öykülerin bulunduğunu söylemek mümkündür. Peki, öykü kelimesinin zıt anlamlısı nedir? Öykünün zıt anlamlısı olan sözcükleri derledik.

Öykü Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir Öykünün Zıt Anlamlısı Olan Sözcükler


Geniş bir şekilde anlatılan olaylar öykü olarak ifade edilir. Birçok değişik konu üzerinden ele alınması ile beraber değerlendirilir. Aynı zamanda bu kelimeye karşılık olarak zıt anlamlı sözcük olup olmadığı da öne çıkmaktadır.

Öykü Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir?

Gerçek veya tasarlanmış olayları ilgi çekici bir biçimde ele alan ve anlatan düz yazı türü öykü olarak ifade eder. Günümüzde gerçek yaşam, fantastik, bilim kurgu ya da macera gibi birçok konu üzerinden öyküler bulunur. Ancak bu kelimenin herhangi bir şekilde zıt anlamlısı olmadığını ifade etmek mümkündür.

Öykünün Zıt Anlamlısı Olan Sözcükler

Bazı kelimelerin zıt anlamlısı olması ile beraber bazı sözcüklerin bulunmaz. Bu sözcüklerden biri olarak özgü kelimesi öne çıkıyor. Taşıdığı anlam ile gün içerisinde çok fazla kullanılan bir sözcük olması ile beraber, bu kelimenin amaca uygun değerlendirilecek ve zıt anlamlı karşılığı yoktur.