Ekonomi 2022'de asgari ücret ne kadar olacak, AGİ hariç kaç TL? Asgari ücret zammı görüşmeleri ne zaman?

2022'de asgari ücret ne kadar olacak, AGİ hariç kaç TL? Asgari ücret zammı görüşmeleri ne zaman?

02.11.2021 - 08:32 | Son Güncellenme:

Asgari ücret haberleri bireyler tarafından takip ediliyor. Yeni yıla yaklaşırken milyonlarca kişi asgari ücrete gelecek zammı merak ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, asgari ücret konusunda bir açıklama yaptı. Peki net ve brüt asgari ücret ne kadar olacak 2022? Asgari ücret görüşmeleri ne zaman?

2022de asgari ücret ne kadar olacak, AGİ hariç kaç TL Asgari ücret zammı görüşmeleri ne zaman

Asgari ücret son dakika ayrıntıları çalışanların gündeminde bulunuyor. Gözler brüt ve net asgari ücret tutarı ve zam oranı gelişmelerine çevrildi. Asgari ücret görüşmelerinin yapılacağı tarihler bireyler tarafından bekleniyor. Peki 2022'de asgari ücret ne kadar olacak, zam görüşmeleri ne zaman? Net ve brüt asgari ücret ne kadar, yüzde kaç zam gelecek? 

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

2022 asgari ücret tutarı son günlerin araştırılan konular arasında bulunuyor. Asgari ücret tutarının belirlenmesinde enflasyon rakamları etkili olacak. Enflasyonun yıl sonunda yüzde 16,40 civarında olacağı öngörülüyor. Enflasyonun 5-6 puan üzerinde bir artış yapıldığında asgari ücret yüzde 22 civarında zam görmesi bekleniyor. Eğer bu olasılık gerçekleşirse 2022 yılında brüt asgari ücret 4.364,50 TL'ye net asgari ücret ise 3.447,50 liraya çıkması bekleniyor. Yalnız bu rakamlarda da değişiklik olabilir.

ASGARİ ÜCRET İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Bu yıl şunu söyleyebilirim, asgari ücret geçinebilecek bir noktada yayınlanacak, ona getirilecek. Artık işverenlerimizin bugüne kadar 'Maliyetler yükseliyor' demesine rağmen bu gemide hepimiz varız, onlar da kazanacak ama çalışanlar da kazanacak. En azından insani bir şekilde yaşama seviyesine getireceğiz." ifadelerini kullandı.