Ekonomi 450 bin TL’lik takımın sahibi belli oldu!

450 bin TL’lik takımın sahibi belli oldu!

22.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

CNR İMOB 16’ncı kez kapılarını açtı. Fuarın en dikkat çekici ürünü 450 bin lira değerinde olan yatak odası takımı oldu. Yatak odası takımı Çin’e satıldı.

450 bin TL’lik takımın sahibi belli oldu

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB) CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı. CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) işbirliği ve KOSGEB desteğiyle düzenlenen fuar, 26 Ocak’a kadar sürecek. Bu yıl 16. kez kapılarını açan fuara katılan 750’nin üzerinde firma, binlerce ürünü sergiliyor. Yeni trendlerin görücüye çıktığı fuarın, 6 günde 50 bini yabancı olmak üzere 150 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapması bekleniyor. Fuarda 2 milyar doları aşkın iş hacmi sağlanması hedefleniyor.

Yeni trendler

Yeni trendlerin görücüye çıktığı fuarda, pek çok ürün sergilendi. Özel tasarım ve el emeği ürünlerin yer aldığı fuarda birçok firma tasarımlarının taklit edilmemesi için fotoğraf çekimini yasakladı. Fuarın en dikkat çekici ürünü ise 450 bin liralık yatak odası takımı oldu. 450 bin lira değerindeki yatak odası takımı Çin Şanghay’a gönderilecek.

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği’nin (MOBSAD) hazırladığı yatak odası takımının yapımında 20 usta çalıştı. MOBSAD Başkanı Nuri Gürcan, “Ustaların üzerinde 3 ay uğraştığı tamamen el oyması takımda altın varaklar kullanıldı. Kadın ustaların varaklarını yaptığı yatak odasındaki yatak ise vücudun sırt yapısına uygun, tamamen ortopedik üretildi. Kullanılan aksesuarlardaki tekstiller ise yüzde 100 ipekten oluşurken, üzerlerinde ise inciler bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, mobilya sektörünün geçen yıl 3.5 milyar doları aşan ihracat yaptığını belirtti.

450 bin TL’lik takımın sahibi belli oldu



Hedef 4.5 milyar $

Nebati, “Mobilyada bu yılki ihracat hedefi 4.5 milyar dolar. Mobilya ihracatının 2023’te 10 milyar dolar olması kolay” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, “2023’e koyduğumuz 226 milyar dolarlık hedefi gerçekleştirecek ihracatçılar için daha rahat, modern, büyük bir fuar alanını birlikte gerçekleştirme imkanı buluruz” dedi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, mobilya sektörü 10 milyar dolar ihracata doğru yol alırken onlara dış ticarette her türlü yardımı yapabileceklerini dile getirdi. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, mobilyada KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesinin sektörde büyük sevinçle karşılandığını belirtti.

Yüzde 90 yerli malzeme

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, daha önce geçici olarak yapılan KDV indirimlerinin sektöre ne kadar katkısının olduğunun görüldüğünü, kalıcı indirimle çok güzel gelişmeler yaşanacağını söyledi.

450 bin TL’lik takımın sahibi belli oldu



Güleç, “Hedefimiz, dünyanın ilk 5 büyük mobilya ihracatçısı ülkesinden biri olmak. Mobilyada yerli malzeme kullanım oranı yüzde 90. Geçen yıl 3 milyar dolar dış ticaret fazlası verdik” diye konuştu.

CNR Holding İcra Kurulu Üyesi Ali Bulut, 2018’den beri üzerinde çalıştıkları, doğru yatırımcıyı doğru alıcı ile buluşturmayı amaçlayan Data Yönetim Sistemi’ni bu fuarda hayata geçirdiklerini söyledi.


Altın varaklı oturma odası

MOBSAD el oyması altın varaklı oturma odası ve yemek masasını da fuarda sergiledi. Takım 400 bin liradan tüketiciye sunuluyor.


450 bin TL’lik takımın sahibi belli oldu



Özel tasarım

Woodine markasına ait olan sehpanın fiyatı 4.500 lira. Firma, içine özel tasarımla istediğiniz ürünü ya da sizde hatırası olan nesneleri yerleştirebiliyor.

Gerçek yatak ölçüsü

Yataş Grup markası Divanev, fuarda Deco isimli ürününü tanıttı. Koltuk açıldığında gerçek yatak ölçüsü sağlanıyor. Fiyatı 4.356 lira.

Fotoğraflar:  OZAN GÜZELCE Milliyet