Ekonomi Acemoğlu Ermenistan ekonomisi kurtarmaya gidiyor!

Acemoğlu Ermenistan ekonomisi kurtarmaya gidiyor!

14.05.2018 - 09:54 | Son Güncellenme:

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermeni asıllı Türk ekonomist Daron Acemoğlu’nu Ermenistan’ın ekonomisinin yeniden yapılandırılması için ülkeye davet ettiğini bildirdi.

Acemoğlu Ermenistan ekonomisi kurtarmaya gidiyor

ABD’deki Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) iktisat profesörü olan Ermeni asıllı Türk ekonomist Daron Acemoğlu, Ermenistan’ın ekonomisini kurtarmaya geliyor.

Haberin Devamı

Ermenistan’ın yeni Başbakanı Nikol Paşinyan, . 2012’de, Harvard Üniversitesi’nden James A. Robinson ile ortak kaleme aldığı ‘Ulusların Düşüşü’ adlı kitapla büyük tartışma yaradan Acemoğlu’nu Ermenistan’ın ekonomisinin yeniden yapılandırılması için ülkeye davet etti.

Facebook platformu üzerinden mesaj yayımlayan Paşiyan, Roma İmparatorluğu’ndan Mayalara, Ortaçağ Venedik’inden günümüz Amerikasına uzandığı 15 yıllık araştırmayla, demokratik kurumların ekonomik refaha katkısını ortaya koyan Acemoğlu’na yönelik, “Ermeni milletinden dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu ile görüştüm. O Ermenistan ekonomisine ve kalkınmasına yardım etmeye hazır olduğunu söyledi. Bay Acemoğlu Ermenistan’ı ziyaret etmeye hazır olduğunu da belirtti. Kesin tarihi önümüzdeki günlerde netleştireceğiz.” ifadesinde bulundu.

Haberin Devamı

Acemoğlu, 2005 yılında John Bates Clark madalyası ve 2013 yılında Sosyal Bilimler dalında ödül almıştı.

Yazarlar