Ekonomi Arsa ve iş yeri için kuralar çekiliyor

Arsa ve iş yeri için kuralar çekiliyor

21.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak gösterilen ‘İlk Evim, İlk İş Yerim’ projesinde konut kuraları İstanbul ili için devam ederken; arsa ve iş yeri kuralarının yeni takvimi de açıklandı. Buna göre, 22 şehir için arsa kuraları 20-27 Mart tarihleri arasında 32 bin 113 hak sahibi için çekilecek.

Arsa ve iş yeri için kuralar çekiliyor

EKONOMİ SERVİSİ - 20 Mart’ta Edirne Merkez, Bolu Merkez, Rize Merkez, Düzce Merkez, Yalova Merkez ve Çorum Merkez’de müstakil arsalar için kura çekildi. 21 Mart’ta Çanakkale Merkez, Tekirdağ Merkez ve Erzurum Merkez’deki müstakil arsa hak sahipleri belli olacak.

Haberin Devamı

22 Mart’ta Manisa Merkez, Sivas Merkez, Sakarya Merkez, Mersin Merkez ve Kütahya Merkez’deki müstakil arsalar için kura çekilecek. 23 Mart’ta Bursa Merkez ve Van Merkez’deki müstakil arsa hak sahipleri belirlenecek.

24 Mart’ta Çankırı Merkez, Kütahya Merkez ve Van Merkez’deki müşterek arsalar ile Çankırı Merkez’deki müstakil arsalar için kura çekilecek. 27 Mart’ta Antalya Merkez’deki müşterek arsalar ve İstanbul Merkez’deki müstakil arsalar için kura çekimi yapılacak. 

İkinci etap başlıyor

‘İlk İş Yerim’ projesi kapsamında ise ikinci etap kuraları da başlıyor. Buna göre, 23 Mart tarihinde 5 il ve ilçede 417 hak sahibi belirlenecek. Sivas Merkez’de 195; Afyonkarahisar Başmakçı’da 24; Aksaray Eskil’de 76; Denizli Babadağ’da 58; İzmir Kemalpaşa’da 64 iş yeri için kuralar çekilecek.