Ekonomi Bakan Uraloğlu Batman'da müjdeyi verdi! Tamamlanınca yıllık 80 milyon TL tasarruf edilecek

Bakan Uraloğlu Batman'da müjdeyi verdi! Tamamlanınca yıllık 80 milyon TL tasarruf edilecek

18.11.2023 - 17:55 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, toplam 39,4 kilometre uzunluğundaki Batman Hasankeyf Yolu’nun kalan 9,6 kilometrelik bölümünün de yapımına başlanacağının, böylece Batman ile Hasankeyf arasında bölünmüş yol bütünlüğünün sağlanacağı müjdesini verdi.

Bakan Uraloğlu Batmanda müjdeyi verdi Tamamlanınca yıllık 80 milyon TL tasarruf edilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir dizi programa katılmak için gittiği Batman’da, Hasankeyf Yolu’nu inceledi. Bakan Uraloğlu, burada yaptığı açıklamada Hasankeyf Yolu’nun güzergâhtaki önemine değindi, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Uraloğlu, “Bir 9 kilometrelik kesimi eksik kalmıştı. Şimdi burada çalışmaları Batman'dan başlayıp bölünmüş yolumuzun 9 kilometrelik kesimini de inşallah bitireceğiz. Bu sene için mevsim şartlarının müsaade ettiği bütün günler çalışacağız. Önümüzdeki sene burayı bitirerek yoğun yerleşimin olduğu, Batman'ın imar sınırları içerisinde kalan kesimi inşallah trafiğe açmış olacağız” dedi.

Bakan Uraloğlu Batmanda müjdeyi verdi Tamamlanınca yıllık 80 milyon TL tasarruf edilecek

BATMANIN ULAŞIM STANDARDI YENİ YATIRIMLARLA ARTIYOR

Batman Hasankeyf yolunda önceki yıllarda gerçekleştirilen çalışmalarla 29,8 kilometrelik yol kesim bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında tamamladı. Hasankeyf-1 Köprüsü ile Hasankeyf-2 Köprüsü trafiğe açıldı. Yolun mevcut haliyle tek yol olarak hizmet veren 9,6 kilometrelik kesiminin de bölünmüş yol haline getirilmesi çalışmalarına başlanıyor. Ayrıca Batman-OSB arasındaki 6,6 kilometrelik kesimin de geometrik standardı yükseltilmiş olacak. Hasankeyf ilçesi, yerli ve yabancı birçok turistin sıklıkla ziyaret ettiği, tarihi ve doğal güzellikleri ile önemli turizm potansiyeline sahip. Bu sebeple Batman-Hasankeyf Yolu sürücüler tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Ayrıca, Gabar Dağı Petrol sahasından çıkarılan petrolün Batman rafinerisine ve üretilen petrol ürünlerinin yurt içine dağıtımında önemli bir konumda yer alıyor.

Haberin Devamı

TOPLAMDA YILLIK 80 MİLYON TL TASARRUF EDİLECEK

Projenin tamamlanmasıyla Batman-Hasankeyf arasındaki bölünmüş yol bütünlüğü sağlanacak.
Batman Hasankeyf arasında yapımına başlanan 9,6 kilometrelik kesim ve Batman OSB arasındaki 6,6 kilometrelik yatırımlarla zamandan 54 milyon TL, akaryakıttan 26 milyon TL toplamda ise yıllık 80 milyon TL tasarruf edilecek, yıllık egzoz emisyon salınımı 3 bin 247 ton azaltılacak.

GÜZERGÂHIN YAPILMASI İLE YAYA VE TRAFİK GÜVENLİĞİ ARTACAK

Batman Hasankeyf arasında gerçekleştirilecek çalışmalarla Batman Hasankeyf arasında bölünmüş yol bütünlüğü sağlanırken, ağır taşıt trafiğinin yoğun olduğu Batman OSB güzergâhında hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım hizmeti sunulacak.

Bakan Şimşek: Eğitim öncelikli alanımızdır, bütçeden en çok kaynağı eğitime yatırmaya devam ediyoruz

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere Batman'a geldi. Batman Havalimanı'nda Vali Ekrem Canalp ile AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu tarafından karşılanan bakanlar, valiliğe geçerek şeref defterini imzaladı. Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan Bakan Şimşek, son 20 yılda her alanda olduğu gibi özellikle de ulaşım altyapısında Batman'ın büyük bir ilerleme sağladığını belirterek, “Bizim hükümetlerimizin en büyük özelliği hizmet siyaseti yapıyor olmamızdır. Hizmet siyaseti esastır. Çünkü biz halkımızın, milletimizin hizmetkarıyız. Cumhurbaşkanımızın felsefesi bu. Bu çerçevede de önümüzdeki yıllarda yoğun bir şekilde bütün diğer illerimizde olduğu gibi Batman'a da hizmet noktasında büyük bir çaba içerisinde olacağız. Şu anda Batman'da devam eden projelerin toplamı 13,5 milyar lira. Çok ciddi bir rakam. Sadece ulaşım konularını ağırlıklı olarak konuştuk ama özellikle Batman'ın önemli bir sanayi üssü olması noktasında da çok ciddi proje ve çalışmalar var. Onu ayrı bir dönemde sizlerle paylaşırız ama bugünkü esas konumuz ulaştırma altyapısı” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Uraloğlu da Batman'da çevre yolundan diğer illere bölünmüş yol çalışmalarına değindi.

‘DEVLETİMİZ, YATIRIM YAPANLARA DA GÜÇLÜ DESTEK VERİYOR’

Bakan Şimşek ve Uraloğlu, daha sonra Necat Nasıroğlu Külliyesi’ne geçerek, öğle namazı kıldı. Namazın ardından Külliye bahçesinde öğrencilerin kurduğu stantları gezen Bakan Şimşek ile Uraloğlu, külliye içerisinde yapımı tamamlanan Leyla Nasıroğlu Kütüphanesi, Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu ve Azze Nasıroğlu Kur’an Kursu ve Taziye Evi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Vali Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, İl Müftüsü Nihat Kök, AK Parti İl Başkanı Abdullah Akif Gür, MHP İl Başkanı Muhammed Arif Çetin, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, belediye başkanları ve kurum amirleri katıldı.

Haberin Devamı

Burada konuşan Bakan Şimşek, devletin yatırım yapanlara da güçlü destek verdiğini belirterek, "Devletimiz burada muazzam bir şekilde yatırımları destekliyor. Sadece altyapıya, sadece eğitime, sadece sağlığa yatırım yapmıyor, aynı zamanda yatırım yapanlara çok güçlü destek veriyor. O nedenle biz bu coğrafyada aslında bir umut kaynağıyız. Çünkü petrol ve doğal gaza sırtını dayamadan, yani tabiri caizse ekmeğini taştan çıkartarak başarıyı yakalamış çok nadir ülkelerden bir tanesiyiz ve yeni yüzyılımızda inşallah bu atılımı, başarıyı çok daha ileri taşıyacağız. Biz siyasette insanı merkeze alan bir felsefeye sahibiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her zaman milletimize, insanımıza, hizmet etmeyi esas aldık. Bu hizmetlerin de en önemlisi bence eğitimdir. Çünkü nesilleri dönüştüren, ülkeleri başarıya ulaştıran sabit formül eğitimdir. Eğitim bizim en öncelikli alanımızdır, en büyük önceliğimiz olmaya devam edecek. Yani bütçeden en çok kaynağı eğitime yatırmaya devam ediyoruz. Eğitime, bilime, teknolojiye daha çok yatırım yapacağız. Aslında Necat Nasıroğlu Vakfı'nın yaptığı yatırım bu yönde özel sektör anlamında atılmış çok önemli çok büyük bir yatırımdır. Batman bugün inovasyonu, üretimi konuşuyor. Batman bugün gerçekten katma değeri yüksek alanlarda çaba sarf ediyor. Onun için bu birlikteliğimiz anlamlı. Bu güzel külliyenin, Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu'nun hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

ŞİMŞEK VE URALOĞLU GAZİANTEP'E GELDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Batman'daki temaslarının ardından Gaziantep’e geldi. Bakan Şimşek ve Uraloğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere yönelik mazot ve gübre dağıtımı programına katıldıktan sonra Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirilen '100’üncü Yıl Tünelleri' ışık görme törenine katıldı. Her iki bakana ziyaretleri sırasında Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve kurum müdürleri eşlik etti.

Bakan Uraloğlu Batmanda müjdeyi verdi Tamamlanınca yıllık 80 milyon TL tasarruf edilecek

‘AMANOS TÜNELLERİNİN İHALESİ YIL SONUNDA’

Bakan Uraloğulu, buradaki konuşmasında, ülke genelinde birçok ulaşım projesini hayata geçirdiklerini aktardı. Uraloğlu, Türkiye'ye ne lazımsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yapmaya gayret ettiklerini ifade ederek, Gaziantep'e gerekli olan çalışmaları da kent yöneticileriyle tespit ettiklerini vurguladı. Gaziantep'in yakalamış olduğu güzel ivmeyi hızlandırmaya gayret ettiklerini aktaran Uraloğlu, Amanos Tünelleri'ni de yaparak Gaziantep'e katkı sağlamak istediklerine işaret ederek projenin ihale sürecinin başladığını ve yılsonuna kadar ihalesini yapmak istediklerini kaydetti. Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Gaziantep'i her yere bölünmüş yollarla, otoyollarla bağladık. Bağlamaya da devam ediyoruz. Biz büyükşehrimizle beraber gazi rayı hayata geçirdik. Orada yüz binleri taşıyoruz. Yani havaalanı var, otoyol var, bölünmüş yollar var, ne kaldı Gaziantep'e? Yüksek hızlı tren. Şimdi Gaziantep'i yüksek hızlı trenle tanıştırıyoruz. Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep yüksek hızlı tren çalışmalarına başladık. Orada da son sürat gidiyoruz. İnşallah 2028 yılına gitmeden Gaziantep'e yüksek hızlı treni getireceğiz. Şehircilikteki tünel kazmanın ne anlama geldiğini biz gerçekten iyi biliriz. Yukarıda bir yaşam varken siz aşağıda çalışacaksınız. Her şeyiyle, kalitesiyle gerçekten çok güzel oldu, elinize sağlık. 6 Şubat depremlerinde Gaziantep'imiz etkilendi. Büyükşehir Belediye Başkanımız hem kendi derdine baktı, hem de civar illere katkı sağladı. Yine Şahinbey Belediye Başkanımız Adıyaman'da bizlerle beraberdi. Oradaki insanlara katkı sağladılar. Allah razı olsun."

‘GURUR DUYDUK’

Bakan Mehmet Şimşek ise tünelin bitme süresinin Türkiye'nin gelişimine örnek olduğunu anlatarak, AK Parti öncesinde hükümetlerin 10-15 yılda bitiremedikleri tünellerin şimdi Şahinbey Belediyesi tarafından 8-9 ay gibi kısa sürede tamamlandığını kaydetti. Şimşek, "Bakıyorum Gaziantep'in belediye başkanları, Ankara'daki yani hükümet düzeyindeki programlarla yarışıyor. 40 bin çiftçiye destek, muazzam bir girişim. Tünel yapmak aynı ölçekte büyük bir girişim. Ben canı gönülden tebrik ediyorum. Biz, sizlerle gurur duyuyoruz. Başarılarınız bizleri gururlandırıyor. Bu muhteşem eserin Gaziantep'imize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından kurdele kesildi.

Yazarlar