Ekonomi Bakan Uraloğlu: Önümüzdeki süreçte yerli ve milli araçlar öncelikli olacak

Bakan Uraloğlu: Önümüzdeki süreçte yerli ve milli araçlar öncelikli olacak

15.12.2023 - 21:13 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Önümüzdeki süreçte yerli ve milli araçlar öncelikli olacak. Bölünmüş yolları 29 bin 300 kilometreye çıkardık. Hibrit ve elektrikli gemilerin üretim süreci devam ediyor" dedi.

Bakan Uraloğlu: Önümüzdeki süreçte yerli ve milli araçlar öncelikli olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamaları şu şekilde: Yaklaşık 40 milyar doların üzerinde maliyetle yap işlet devret modeliyle 38 tane dev proje hayata geçirdik. Sadece AK Parti döneminde yapılan İstanbul'daki köprüleri 5 gün kapatsak İstanbul'un halini düşünün. Ülkenin şartları ve yatırımın büyüklüğüne göre devam edeceğiz. Bunlar devletin malı. 6 yıl sonra yıl yıl devralmaya başlayacağız.

Haberin Devamı

YERLİ VE MİLLİ ARAÇLAR ÖNCELİKLİ OLACAK

Önümüzdeki süreçte yerli ve milli araçlar öncelikli olacak. Bölünmüş yolları 29 bin 300 kilometreye çıkardık. Hibrit ve elektrikli gemilerin üretim süreci devam ediyor.

SÜPER HIZLI BİR TREN DAHA YAPMALIYIZ

Kanal İstanbul'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın değerlendirmeleri sürüyor. Bittiğinde üç yatırım şekli (Milli bütçe, dış kredili ya da Yap-İşlet-Devret) modellerinden biriyle hayata geçirilecek. Ankara-İstanbul arası süper hızlı bir tren daha yapmalıyız.