Ekonomi Bayramda seyahate toplam 100 milyar TL

Bayramda seyahate toplam 100 milyar TL

30.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu yıl 5 Nisan’daki ara tatille birleşen 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde, 20 milyon kişinin seyahate çıkacağını söyledi.

Bayramda seyahate toplam 100 milyar TL

Bu yıl hem seçim sonrası, hem de 5 Nisan’daki okulların ara tatiliyle birleşen Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün ilan edilmesiyle Türkiye genelinde yoğun seyahat hareketi bekleniyor. TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Açıklamanın erken yapılması da bayrama kadar olan süreçte vatandaşlarımızın ve seyahat acentelerimizin planlamalarını yapabilmelerine olanak sağladı” dedi.

Haberin Devamı

20 milyon kişi seyahatte

Bu dönemde memleket ve akraba ziyaretleri dahil 20 milyon kişinin seyahat etmesini beklediklerini söyleyen Bağlıkaya, “Bunların 2 milyonluk bölümünü doğrudan turizm hareketleri oluşturacak. Turizm tesislerine giriş sayısının 1.5 milyon olmasını, diğer konaklama türleri de eklenince turistik konaklama sayısının 2 milyona ulaşmasını bekliyoruz. Ara tatil ve bayram tatili dönemindeki memleket, akraba ziyaretleri ile turizm hareketliliğini kapsayan tüm seyahatlerin oluşturacağı ekonomik hacmin ise toplamda 100 milyar TL seviyelerinde gerçekleşmesini öngörüyoruz” diye konuştu.