Ekonomi Beyaz eşyada satış ve ihracat artıyor

Beyaz eşyada satış ve ihracat artıyor

21.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beyaz eşya satışları 2021’in ilk 3 ayında artmaya devam etti. Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’ne (TÜRKBESD) üye firmaların 6 ana üründe toplam beyaz eşya satışı, ocak - mart arası 2020’ye göre yüzde 29 arttı.

Beyaz eşyada satış ve ihracat artıyor

EKONOMİ SERVİSİ - TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer, “Yılın ilk çeyreğinde sektörümüz açısından memnuniyet verici sonuçlar elde ettik. Özellikle Türkiye’deki satışlarımızda çok başarılı bir ivme söz konusu. Ocak - mart arasında geçen yıl aynı döneme göre satışlarımız yüzde 40 arttı. İhracatımız da aynı dönemde yüzde 26 artış gösterdi. İç satış ve ihracat olmak üzere 6 ana ürün grubundaki toplam satışlarımız bir önceki yıla göre yüzde 29 artışla 8.521.513 adet olarak gerçekleşti” dedi.

Haberin Devamı

Lokomotif...

Dinçer, Türkiye beyaz eşya sektörünün yılda 4 milyar dolar dış ticaret fazlası veren lokomotif bir sektör olduğunu ve üye firmalarının 2020’de 22 milyon beyaz eşya ihracatı gerçekleştirmeyi başardığını kaydetti. Dinçer, “Paris Anlaşması’nın onaylanması ülkemizin ihracat rekabetçiliğinin devamı açısından önemli olacaktır” diye konuştu.