EkonomiDijital platformla büyüdü 2030’da hedef dünya ligi

Dijital platformla büyüdü 2030’da hedef dünya ligi

13.06.2025 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen perakende markalarından Karaca, dijital dönüşüm yolculuğunda önemli bir adım attığını duyurdu. Marka, artık yalnızca kendi ürünlerini değil, dünyaca ünlü yüzlerce markayı da kullanıcılarıyla buluşturduğu bir ev yaşam pazaryeri platformuna dönüşüyor. Karaca bu dönüşümünü dünyada ilk kez kendi satış kanalları dışına çıkarak Karaca’da satışa sunulacak Flying Tiger Copenhagen ile duyurdu.

Dijital platformla büyüdü 2030’da hedef dünya ligi

1973 yılında İstanbul Süleymaniye’de küçük bir cam atölyesinde kurulan Karaca, geçen 50 yılı aşkın sürede Emsan, Jumbo, Homend gibi markaları bünyesine katarak büyüdü. Karaca bugün 4000’in üzerinde çalışanı ve 300 üzerinde mağazası ile 43 ülkede 2000’in üzerinde satış noktasında ve e-ticaret operasyonlarıyla Karaca Grup çatısı altında 18 markası ile hizmet vermeye devam ediyor. Marka 2030 yılına kadar dünya çapında ev yaşam kategorisinde ilk akla gelen ilk üç markadan biri olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Karaca, dijital dönüşüm kapsamında attığı adımı, Danimarka merkezli perakende markası Flying Tiger Copenhagen ürünlerinin Karaca platformlarında satışa sunulması ile duyurdu. Verilen bilgiye göre, 40 ülkede 1000 mağaza ile faaliyet gösteren ve bugüne kadar yalnızca kendi satış kanallarında yer alan Flying Tiger Copenhagen, globalde ilk kez bir başka markanın platformunda satışa Karaca ile başladı.

Yapılan basın toplantısına Karaca Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karaca, Flying Tiger Copenhagen Genel Müdürü Sami Hotak, Shark Ninja Türkiye Genel Müdürü Galip Bağcı, Mudo CEO’su Ömer Taviloğlu, Baci Milano Kurucusu Giovanni Colombo – Silvia Arienti, Guzzini CEO’su Grasso Sergio Ferruccio, Alessi CFO’su Paolo Roviera gibi Karaca çatısı altında yer alan dünyaca ünlü markaların yöneticileri katıldı.

Haberin Devamı

Karaca Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karaca, “Karaca’yı sadece kendi ürünlerini sunan bir yer olmaktan çıkarıp, hem global hem de yerel pazarda satış yapan prestijli birçok markayı tek bir çatı altında toplayan güçlü bir ekosistem haline getiriyoruz. Amacımız evle ilgili tüm ihtiyaçların tek bir güvenilir platformdan karşılanabilmesi. Ancak bu bir açık pazaryeri modeli değil. Karaca olarak, 50 yılı aşkın birikimimizle her markayı ve ürünü değil; estetik, fonksiyonellik ve kalite anlayışımıza uyan, müşterilerimize değer katacağına inandığımız markaları, kendi kürasyon sürecimizle platformumuza dahil ediyoruz” dedi.

KEŞFETYENİ
Yeni tatil rotaları belli oldu! Peş peşe paylaştı
Yeni tatil rotaları belli oldu! Peş peşe paylaştı

Cadde | 13.06.2025 - 07:49

Oyuncu Burak Özçivit ve meslektaşı eşi Fahriye Evcen, çocuklarıyla birlikte Londra'ya tatile gitti.

Yazarlar