Ekonomi Döngüsel ekonomiye geçiş için destek

Döngüsel ekonomiye geçiş için destek

25.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) iklim krizi ile mücadelede güçlenmek ve uluslararası ticarette rekabet üstünlüğü sağlamak için, Türkiye’de döngüsel ekonomiyi iş dünyasının iş yapış şekli haline getirmeyi hedef edindi.

Döngüsel ekonomiye geçiş için destek

SKD Türkiye ve İSO ortaklığında yürütülen, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ‘Döngüsel Ekonomi ve Kaynak Verimliliği Platformu Projesi’ 2022 yılında başladı. 18 ay süren projede 3 sektörden 21 şirkete döngüsel ekonomiye geçiş ve kaynak verimliliği için destek sağlandığı açıklandı.

Haberin Devamı

Uyum süreci

SKD Türkiye Genel Sekreteri Konca Çalkıvik, “İklim krizi ile mücadelede döngüsel ekonomi kaçırılmaması gereken önemli bir fırsat. Döngüsellik oranı dünyada ve ülkemizde potansiyelinin epey gerisinde. Ülkemizde de AB Yeşil Mutabakat uyum sürecinde sürdürülebilirlik politikaları ile desteklenen Döngüsel Ekonomi Eylem Planı ve stratejik önceliklerimiz arasında yer alan atık yönetimi hem çevresel hem de ekonomik boyutuyla iklim krizi ile mücadelede iş dünyası için büyük fırsatlar barındırıyor” diye konuştu.

İstanbul Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Burçin Değirmencioğlu ise “AB Yeşil Mutabakatına uyum için enerji verimliliğinin artırılması, yenilenebilir enerjiye geçişin hızlandırılması ve çevre dostu teknolojilerin kullanılarak emisyonları azaltacak tedbirlerin alınması sektörlerimiz için en büyük pazar halindeki Avrupa’da rekabet gücümüzün korunması adına büyük önem taşımaktadır” dedi.