Ekonomi ‘Ekonomiyi anlatmaya var gücüyle çalıştı’

‘Ekonomiyi anlatmaya var gücüyle çalıştı’

19.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi’nde uzun yıllar ekonomi yazarlığı yapan Güngör Uras, vefatının beşinci yılında düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

‘Ekonomiyi anlatmaya var gücüyle çalıştı’

AYLİN RANA AYDİN - Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nde (TÜSİAD) gerçekleştirilen etkinliğe Güngör Uras’ın ailesi ve yakın dostları katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, “Türk iş ve akademi dünyasının öncü isimlerinden aynı zamanda derneğimizin ilk genel sekreteri Güngör Uras’ın aramızdan ayrılışının 5. yılında ülkemizin müstesna bir değerini anmak üzere bir arada bulunuyoruz. Yaşamı boyunca herkesi doğrudan etkileyen ekonomik faaliyetlerin, üretimin ve değerin özünü her bir bireyin anlayabilmesi için var gücüyle çalıştı” dedi. Ayşe Teyze ve Ali Rıza Bey Amca’nın Güngör Uras’ın ekonomiyi anlatmak için toplumsal tabana yaydığı terimler olduğunu hatırlatan Turan şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Tohumlar ekti

“Yaşamı boyunca toplumsal refahın anahtarı olarak gördüğü sanayi, tarım, üretim, tasarruf ve sağlıklı büyüme cumhuriyetin ikinci yüzyılı arifesinde halen ülkemiz için gelecek inşasının temel taşları. TÜSİAD’ın en önemli kaslarından olan araştırma ve yayın çalışmalarının kurumsallaşmasında Güngör Uras’ın attığı tohumların payı büyük.”

Güngör Uras’ı anıyoruz

Milliyet gazetesi ekonomi yazarı Güngör Uras, vefatının beşinci yılında mezarı başında gerçekleştirilecek törenle anılacak. 19 Ağustos Cumartesi günü (bugün) saat 11.00’de İstanbul, Aşiyan Mezarlığı’nda düzenlenecek olan törene yakınları, çalışma arkadaşları ve sevenleri katılacak.