Ekonomi Emekliler için bankalar kesenin ağzını açtı! Promosyonlar iki katına çıktı

Emekliler için bankalar kesenin ağzını açtı! Promosyonlar iki katına çıktı

11.01.2024 - 00:09 | Son Güncellenme:

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla emeklinin maaş zammı da netleşti. Aylıklar artınca özel bankalar arasında şimdi de emekli promosyonu yarışı başladı. 2023'te en fazla 12 bin lira olan maaş promosyonu, yeni yılın ilk haftasında 15 bin liraya dayandı. İşte Kanal D Ana Haber'deki merak edilen detaylar...

Geçen sene ortala 7 bin 500 lira promosyon alan emekliler, 2024 bankaların promosyonu ikiye katladı.

Haberin Devamı

TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasıyla emeklinin ocak ayı zamları da netleşti.

Emekliler için bankalar kesenin ağzını açtı Promosyonlar iki katına çıktı

EMEKLİ MAAŞINI GETİRENE 15 BİN LİRA

Maaşlar yükselince özellikle özel bankalarda promosyon yarışı başladı. Bir özel banka kesinin ağzını biraz daha açtı ve emekli maaşını getirene 15 bin lira promosyon vaadetti. Emekliler 15 bin lira promosyondan memnun olduklarını belirtti.

Emekliler için bankalar kesenin ağzını açtı Promosyonlar iki katına çıktı

Banka promosyonları emeklinin merceği altında. Emekliler promosyonu 3 senede bir değil de senede bir olmasını istiyor. Kamu bankaları ise maaşa göre promosyonu en fazla 5 bin lira olarak veriyor.

Emekliler için bankalar kesenin ağzını açtı Promosyonlar iki katına çıktı

DAHA ÖNCE PROMOSYONU ALANLAR NE OLACAK?

Daha önce promosyon ücretini almış emekliler de bu haktan faydalanabiliyor. Diyelim ki daha önce bir banka ile anlaşıldı ve yıllık 2 bin 500 liradan 3 yıllığına 7 bin 500 lira promosyon anlaşması yaptınız ve 2 yılınız daha var. Kendi bankanıza 2 yıllık cayma bedeli olan 5 bin lira vererek maaşınızı taşıdığınız bankadan 15 bin lira alabilirsiniz. Böylece 10 bin lira cebinizde kalmış olur.