Ekonomi Ev tekstiliyle yeni Viyana kuşatması!

Ev tekstiliyle yeni Viyana kuşatması!

12.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Türk mobilya ve ev tekstili sektörünü Avrupa pazarında büyütmeyi hedefleyen yeni bir yatırım hayata geçiyor.

Ev tekstiliyle yeni Viyana kuşatması

Gülle Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Viyana’da Türk markaları için ‘lojistik merkez’ işlevi görecek 26 bin metrekarelik bir AVM yatırımı yaptıklarını açıkladı. Gülle, düzenlediği basın buluşmasında, Homeland adını verdikleri merkezde Türkiye’den Avrupa’ya açılmak isteyen mobilya ve ev tekstili firmalarına yer vereceklerini belirterek, “Dükkan değil alan kiralanacak. Ev ihtiyaçlarını karşılayacak tüm ürünler bu merkezde bir arada yer alacak” dedi.

Haberin Devamı

Devamı gelebilir

Gülle, Viyana şehir merkezine yaklaşık 15 dakika uzaklıktaki AVM’de ihracat pazarı arayışı olan Türk firmaları için bir ‘lojistik merkez’ kuracaklarını belirterek, “Çataldan kaşığa, mumdan havluya, halıdan sandalyeye her şey olacak. Bu merkez Avrupa pazarına girmek, buradaki pazar payını artırmak isteyen tüm üretici ihracatçımız için büyük bir fırsat olacak. Başarılı olursak Avrupa’da bunu devam ettiririz” dedi.