Ekonomi EYT kredisi kıdem tazminatı sahibine

EYT kredisi kıdem tazminatı sahibine

04.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hazine destekli EYT kredileri, tazminat dışında bir alanda kullanılamayacak. Kıdem tazminatı ödemeleri doğrudan emekli olacak çalışanların hesabına yatırılacak.

EYT kredisi kıdem tazminatı sahibine

Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) internet sitesinde yer alan bilgilere göre, paket kapsamında kullandırılacak olan kredi yalnızca emekli olacak personelin kıdem tazminatı için kullandırılacak. Krediler, bunun dışında herhangi bir nakit ya da nakit dışı amaç için değerlendirilemeyecek. Kıdem tazminatı ödemeleri doğrudan emekli olacak çalışanların hesabına yatırılacak. KOBİ’ler için kefalet üst limiti 10 milyon lira, kefalet oranı ise yüzde 75 olacak. KOBİ kapsamı dışındaki işletmeler için ise kredi üst limiti 20 milyon lira olarak belirlendi. Kefaletle birlikte KOBİ’ler için 13.3 milyon lira, KOBİ dışı firmalar için 28.5 milyon liraya kadar kredi kullanabilecek.

Haberin Devamı

Vade 36 ay

Azami 6 ay ödemesiz olan dönem dahil kredilerin vadesi 36 ay olacak. EYT kredisinin faiz, kar payı oranı 24 aya kadar vadede TLREF artı 200 baz puan, 24 ay üzeri vadede TLREF artı 300 baz puan olacak.