Ekonomi EYT'lilerin maaşlarını alacakları tarih belli oldu

EYT'lilerin maaşlarını alacakları tarih belli oldu

17.01.2023 - 12:51 | Son Güncellenme:

Milyonlarca kişinin gözü kulağı EYT çalışmalarında. Çok sayıda kişi EYT'nin ne zaman yasalaşacağını sorarken diğer taraftan da stajyerlerin düzenleme kapsamına alınıp alınmayacağını merak ediyor. Konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu flaş açılamalarda bulundu.

EYT çalışmasının ne zaman yasalaşacağı günlerdir konuşuluyor. stajyerlerin düzenleme kapsamına alınıp alınmayacağını merak ediyor.

Haberin Devamı

EYT'LİLERİN MAAŞLARINI ALACAKLARI TARİH BELLİ OLDU

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu şu ifadeleri kullandı: "5 adım atacağız demiştik. Birincisi asgari ücretle ilgili düzenlemeyi yapacağız. Daha sonra memur ve emeklilerle ilgili alım gücünü artıracak şekilde düzenlemeyi gerçekleştirdikten sonra 3600 ek göstergeyi yasalaştıracağız demiştik. 4. adım olarak da sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesiyle ilgili süreci başlatacağız ve bundan sonra da EYT’li kardeşlerimizle ilgili düzenlemeyi de yasalaştırmak suretiyle 5 adımımızı tamamlayacağız demiştik. Biz ilk 3’ünü haziran ayına kadar gerçekleştirmiştik.

3600 ek gösterge yürürlüğe girdi. 2023’ün asgari ücretini 8500 olarak belirledik. Memur ve emeklilerle ilgili ilk 6 aylık dönem için 2023’ün ocak ayından haziran sonuna kadar net yüzde 30 artış söz konusu oldu.

Haberin Devamı

Dün itibarıyla sözleşmeli personelle ilgili adımı geçen hafta atmıştık. Teklifimizi Meclis’e sunmuştuk. 500 bine yakın insanımızın sözleşmeli personel statüsünde gerek Bakanlık bünyesinde gerek belediyeler bünyesinde 500 bine yakın insanımızın sözleşmeli personel olarak daimi kadroya geçirilmesi teklifi dün Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti.

Allah nasip ederse çarşamba günü muhalefet şerhi yazılarak Meclis’in gündemine gelme imkanı var. Sözleşmeli personeli bu hafta içerisinde ele alarak Genel Kurul’da yasalaştırarak yürürlüğe sokma imkanımız söz konusu olabilecek.

EYT DÜZENLEMESİ NE ZAMAN MECLİS’E GELİR? EYT BU AY BİTER Mİ?

EYT ile ilgili Çalışma Bakanlığı’mız teknik çalışmayı bitirdi. 2022 yılı içerisinde çeşitli EYT platformları bizlerle geldiler, meselelerini anlattılar. Yıl içerisinde 4-5 ayrı zaman diliminde toplantı yapmıştık. Çözümleyeceğimizi kendilerine ifade etmiştik. Sayın Cumhurbaşkanımız da herhangi bir yaş şartı olmaksızın 8 Eylül 1999’dan önce hukuki statü ne ise o hukuki statünün aynen devam ettirileceğine yönelik yaklaşık 23 yıl sürmüş olan bu durumun AK Parti iradesi ile ve Cumhur ittifakı iradesi ile Sayın Cumhurbaşkanımızın, Bakanımıza ve MYK üyeleri olarak bizlere talimatlandırmasıyla çözüme kavuşturmuş olacağız.

Haberin Devamı

En geç haftaya bunu Meclis’e sunmayı planlıyoruz. En geç olarak mart ayında bütün EYT’li kardeşlerimiz maaşlarını alabilecekler. Bu konuda en ufak bir tereddüt söz konusu değil.”