Ekonomi Piyasaların gözü FED faiz kararına çevrildi! FED toplantısı ne zaman faiz kararı saat kaçta açıklanacak?

Piyasaların gözü FED faiz kararına çevrildi! FED toplantısı ne zaman faiz kararı saat kaçta açıklanacak?

03.05.2022 - 09:36 | Son Güncellenme:

Piyasaların gözü Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz kararına çevrildi. Bu yıl içerisindeki üçüncü toplantısını gerçekleştirilecek olan FED toplantısında 50 baz puanlık bir faiz arttırımına gidilmesine kesin gözüyle bakılıyor. ABD 40 yılın en yüksek enflasyon rakamlarına ulaşılması FED'in uygulayacağı faiz kararında oldukça etkili. Peki FED toplantısı ne zaman faiz kararı saat kaçta açıklanacak?

Piyasaların gözü FED faiz kararına çevrildi FED toplantısı ne zaman faiz kararı saat kaçta açıklanacak

FED toplantısı ne zaman faiz kararı hangi gün açıklanacak? Son günlerin en merak edilen soruları arasında yer alıyor. Bu yıl içerisindeki üçüncü toplantısını gerçekleştirecek olan FED Mart ayı içerisinde gerçekleştirdiği son toplantıda beklentiler dahilinde 0,25 baz puanlık bir artışa gitmişti. Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan FED toplantısında ise 50 baz puanlık bir faiz arttırımına kesin gözüyle bakılırken ekonomistler 100 baz puanlık bir artışında yaşanabileceği görüşünde. Peki FED toplantısı ne zamna faiz kararı hangi gün açıklanacak?

Haberin Devamı

FED TOPLANTISI NE ZAMAN?

FED toplantısı 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Türkiye Saati ile FED faiz kararı 4 Mayıs Çarşamba akşamı açıklanacak.

FED FAİZ KARARI NE OLACAK? BEKLENTİLER NE YÖNDE?

Amerikan Merkez Bankası bu yıl içerisindeki üçüncü toplantısını 3-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirecek. Ocak ayında gerçekleştirilen ilk toplatıda faizi sabit tutan FED, Mart ayı içerisinde gerçekleştirilen yılın ikinci toplantısında 25 baz puanlık bir faiz arttırımına gitmişti. 3-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan FED toplantısında ise 50-75 baz puanlık bir artışa gidilmesi bekleniyor.

2022 YILI FED TOPLANTI TARİHLERİ

2022 Mayıs FED toplantı tarihi 3 – 4 Mayıs FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

Haberin Devamı

2022 Haziran FED toplantı tarihi 14 – 15 Haziran FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Temmuz FED toplantı tarihi 26 – 27 Temmuz FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Eylül FED toplantı tarihi 20 – 21 Eylül FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)