Ekonomi Hemşire Maaşları 2024: Başhemşire ve Hemşireler Ne Kadar Maaş Alır?

Hemşire Maaşları 2024: Başhemşire ve Hemşireler Ne Kadar Maaş Alır?

04.01.2024 - 14:21 | Son Güncellenme:

Hastanın ihtiyacı olan tıbbi bakımlarını yerine getiren hemşireler özel ve devlet hastanelerinde çalışabilmektedir. Hemşire maaşları özel veya devlet kurumlarda değişiklik gösterir. Derecelerine göre Ocak ayında memurlara gelen zam ile birlikte hemşire maaşları da netlik kazandı. Hemşireler ne kadar maaş alır? 2024 hemşirelik maaşları ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.

Hemşire Maaşları 2024: Başhemşire ve Hemşireler Ne Kadar Maaş Alır

Hemşire maaşları özel, kamu sektörü ve kıdeme göre değişiklik göstermektedir. Özel sektörün maaş politikası birbirinden farklıdır. Bu yüzden hemşire maaşları ile ilgili kesin bilgi yoktur. Kamu hastanelerinde çalışan hemşirelerin maaşları kıdeme göre artış göstermektedir. 

Haberin Devamı

Hemşire Maaşları 2024

Kamu hastanelerinde çalışan hemşireler (5/1 derece) 39 bin 461 TL maaş almaktadır. Özel sektörde çalışan hemşire maaşları şirketin maaş politikasına göre değişebilir. Bu nedenle özel sektörde çalışan hemşire maaşları ile ilgili kesin bir oran söylenemez. Ancak ortalama olarak özel sektörde çalışan hemşirelerin maaşları 20 bin TL ile 40 bin TL arasında farklılık gösterebilmektedir.