EkonomiHer kadın e-ticarete güç

Her kadın e-ticarete güç

24.06.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:

Hepsiburada’nın 2017’de başlattığı Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı, 8. yılında ‘Yol Arkadaşın Burada’ projesiyle büyüyor. E-ticarete adım atan kadınlara eğitim, mentorluk ve pazarlama desteği sunan program ile 2030’a kadar 120 bin kadın girişimci hedefleniyor.

Her kadın e-ticarete güç

EYLEM DÜZYOL- Atina - Hepsiburada, kadınların dijital ekonomide söz sahibi olması için 8 yıldır süren desteğini bu yıl “Yol Arkadaşın Burada” adlı eğitim ve mentorluk projesiyle bir adım öteye taşıyor. 2017’den bu yana 63 bini aşkın kadın girişimciye ve 300’den fazla kadın kooperatifine dijital pazarın kapılarını açtıklarını belirten Hepsiburada Kurumsal İlişkiler, İletişim ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Cem Tanır, programın bir sosyal sorumluluk projesinden çok daha fazlası olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

66 milyon ürün...

E-ticarete adım atan kadınlara yönelik yeni projeleriyle ilgili Tanır, şunları söyledi: “Girişimci kadınlara verdiğimiz destekle ekonomide güçlü bir dönüşüm yaratıyoruz. Bu programı Hepsiburada’nın DNA’sı olarak kabul ediyoruz. 2017’de başladığımızda platformumuzda satış yapan girişimci kadın oranı yüzde 9’du. Bugün bu oran yüzde 24. Kadın girişimciler bugüne dek 66 milyonun üzerinde ürünü müşterilere ulaştırdı. Hedefimiz, 2030’a kadar 120 bin kadın girişimciye ulaşmak. 1 milyon TL ciroya kadar yüzde 50 komisyon indirimi, ücretsiz ürün fotoğraf çekimi, 5000 TL reklam bakiyesi, ön muhasebe desteği ve finansal ürünlere erişim gibi olanaklar sunuyoruz. Kadın kooperatiflerine süresiz yüzde 1 komisyon oranı ve ücretsiz kargo desteği sağlıyoruz. Ayrıca HepsiJET, Hepsipay ve HepsiAd gibi entegre platform çözümlerimizle de kadınların yanında yer alıyoruz.”

Haberin Devamı

Cinsiyetsiz algoritma

Kadın mühendis oranının yüzde 36’ya ulaştığını belirten Cem Tanır, algoritmaların toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifiyle yazılmasının önemine dikkat çekerek, “Yazılım ve veri bilimi alanında kadınların varlığını yalnızca bir istihdam politikası olarak değil, dijital dünyanın mimarisini eşitlik temelinde inşa etmenin bir yolu olarak görüyoruz. Çünkü algoritmaları kim yazarsa, sistem o bakış açısıyla çalışıyor. 2030 hedefimiz, kadın mühendis oranını yüzde 50’ye çıkarmak” dedi.

Bir yıl boyunca kargoda indirim

Hepsiburada Kurumsal İletişim, Sosyal Etki ve Sürdürülebilirlik Direktörü Canan Binal Yılmaz, “Sekizinci yılımızda hayata geçirdiğimiz ‘Yol Arkadaşın Burada’ projesiyle kadın girişimcilere LinkedIn’de kişisel marka yönetiminden yapay zekâ ile tasarıma, influencer pazarlamadan marka tesciline kadar 15 modülden oluşan kapsamlı bir eğitim sistemi sunuyoruz. Bu eğitimi tamamlayan kadın girişimciler için bir mentor-menti ağı da kuruyoruz. Bir girişimcinin en büyük maliyet kalemlerinden biri kargo. Bu nedenle kadın girişimcilere HepsiJET ile bir yıl boyunca yüzde 80’e varan indirimli kargo desteği veriyoruz. Ayrıca influencer iş birlikleri ve affiliate pazarlama kampanyalarında komisyon oranlarını artırıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Her kadın e-ticarete güç

2.5 ton mama

Sosyal sorumluluk ayağında da dikkat çeken projeler yürüten Hepsiburada, A Milli Kadın ve Erkek Basketbol Takımları sponsoru ve “Potadan Patiye” projesini hayata geçirdi. FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası boyunca millî takımların attığı her sayı, 5 kilo mamaya dönüşerek Kurtaran Ev Derneği aracılığıyla sokak hayvanlarına bağışlanıyor. 21 Haziran itibarıyla 2.5 tona ulaşan bağış miktarı, turnuva boyunca artmaya devam edecek.

KEŞFETYENİ
Hande Erçel'den sürpriz imaj değişikliği! İşte yeni hali
Hande Erçel'den sürpriz imaj değişikliği! İşte yeni hali

Cadde | 24.06.2025 - 07:52

Hande Erçel, sürpriz bir kararla saçını boyattı. İşte, saçına balyaj yaptıran Erçel'in son hali...

Yazarlar