14.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:
GÜNÜN KULİSİ: EYLEM TÜRK
Kroma’nın sahibi olan Moiz Eskinazi, 1996 yılında da sahibi olduğu Türkiye’nin en büyük flexible ambalaj şirketlerinden Saf Plastik’i Hollandalı Van Leer’a satmıştı.
Dünyanın en büyük marka çözüm şirketlerinden biri olan ABD merkezli Matthews International, Kroma’nın yüzde 70 hissesini 13.4 milyon dolar karşılığında satın aldı. Bu satın alma işleminde Kroma’nın finansal danışmanlığını Ventura Partners üstlendi.
Baskı öncesi hazırlık
2000 yılında İzmir’de kurulan Kroma, baskı öncesi hazırlık firması. Tesislerinde ambalaj sektörü için çelik ve hafif baskı silindir üretimi, gravür ve prova hizmetleri sağlanıyor. Firma Türkiye’deki tek entegre baskı öncesi hazırlık tesisi.
820 milyon dolarlık ciro
Pittsburgh, Pennsylvania/ABD merkezli Matthews International ise 820 milyon dolarlık yıllık satışa ve 1.13 milyar dolar şirket değerine sahip Matthews International’ın Kroma’nın satın alım işlemini Avrupa ambalaj pazarındaki faaliyetlerini artırma hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdiği söyleniyor.
Türkiye’de Ambalaj Sanayicileri Derneği üyesi olan Kroma, aynı zamanda Avrupa Rotogravürcüler Birliği üyesi.