Ekonomi Kadın emeğine dikkat çeken proje: Eşitlik cepte başlar

Kadın emeğine dikkat çeken proje: Eşitlik cepte başlar

08.03.2024 - 14:39 | Son Güncellenme:

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) "Küresel Ücret Raporu 2022/23 verilerine göre Türkiye, OECD ülkeleri arasında kadın erkek arasında yüzde 17,4 ile en yüksek saatlik kazanç farkı olan 5. ülke konumunda. OECD verilerine göre ise ülkemizde aynı iş ve pozisyona sahip kadınlar erkeklere göre %20 daha az kazanıyor.

Kadın emeğine dikkat çeken proje: Eşitlik cepte başlar

Ücretlerdeki bu fark, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini her geçen gün daha da derinleştirirken, kadınların ekonomik özgürlüğüne kavuşması, dolayısıyla toplumsal refaha ulaşılması da daha zorlaşıyor.

Haberin Devamı

Son yıllarda, özellikle ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği’ne odaklanan farkındalık projeleriyle adından söz ettiren Kiğılı, bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ekonominin hayatın temelini oluşturduğu bilinciyle cinsiyete bağlı ücret eşitsizliğine dikkat çekip farkındalık yaratmayı hedefliyor. Bu amaçla Kiğılı, özel üretim denim pantolonların ceplerini %20 oranında büyüterek “Eşitlik Cepte Başlar” manifestosunu işledi.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini odağına alarak ses getiren farkındalık projelerini hayata geçiren Kiğılı bu yıl ücret eşitsizliğini gündeme taşıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Eşitlik Cepte Başlar” projesiyle kadın-erkek arasındaki ücret eşitsizliğine özel üretim denim pantolon ceplerini büyüterek dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Ayrıca, kadınların güçlenmesine ve toplumsal dönüşümlerine katkı sağlamak amacıyla Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile iş birliği yaparak kadınların el emeği mendil ve bileklikleri mağazalarında satışa sunan Kiğılı üreten kadınlara kaynak sağlamayı hedefliyor.