Ekonomi Kırtasiye ürünlerini teste tabi tutuyor

Kırtasiye ürünlerini teste tabi tutuyor

07.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Okul zilinin çalmasına sayılı günler kala yepyeni bir eğitim-öğretim dönemine hazırlanan velileri ve öğrencileri alışveriş telaşı sardı.

Kırtasiye ürünlerini teste tabi tutuyor

Metro Türkiye, tüm eğitim ihtiyaçlarını öğrencilerle buluşturuyor. Yapılan açıklamaya göre, Metro Türkiye, okul alışverişinde yüzde 100 güvenli ürünleri, her bütçeye uygun fiyatlarla müşterilerine sunuyor. Fosforlu kalemden pastel boyaya, defterden silgiye, lisanslı ürünlere kadar 700’ü aşkın ürünü toplam 90 farklı parametrede test ettikten sonra yalnızca test sonucu uygun olan ürünleri raflarına taşıyarak, tüm öğrencilerin okula güvenle başlamasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Ürün çeşidi

Metro Türkiye’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Eğitim dönemi boyunca okul ürünleri ile doğrudan temasta olan çocuklar için kırtasiye ürünlerinin hem güvenli hem de sağlıklı materyallerle üretilmiş olması ailelerin öncelikli olarak dikkat etmeleri gereken faktörlerden biri olmalıdır. Yeni eğitim-öğretim sezonu yaklaşırken tüm hazırlıklarını tamamlayan Metro Türkiye, okula dönüşü yüzlerce ürün çeşidi ile eksiksiz bir şekilde karşılıyor. Aro ve Sigma markalı fosforlu kalem, tahta kalemi, versatil kalem, kurşun kalem, ataş, tebeşir başta olmak üzere pastel boya, kuru boya, defter, silgi, sulu boya, lisanslı okul kalem çantaları gibi 700’ü aşkın ürünü, çocuk sağlığına uygunluğunu belirlemek için güvenlik testleri, zararlı kimyasallar ve ağır metaller başta olmak üzere tam 90 farklı parametrede teste tabi tutuyor. Bu alanda analiz çalışmalarını 15 yıl önce başlatarak sektörde bir ilke imza atan Metro Türkiye, ürünleri en ince ayrıntıların gözetildiği kalite kontrol süreçlerinden geçirirken, test raporlarının ise mutlaka güncel tarihli olmasını şart koşuyor ve sadece son 1 yıl içerisinde yapılmış testleri kabul ediyor.”