Ekonomi Komşu krizde pes etti imdadına Polisan yetişti

Komşu krizde pes etti imdadına Polisan yetişti

27.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Krizin etkisindeki Yunanistan’da 6 aydır kapalı olan ve bir çıkış yolu arayan kimya fabrikasından Polisan’a ‘bizi alın teklifi’ geldi. Teklifi sıcak karşılayan şirket, satınalma sonrası cirosunu 100 milyon euro artıracak

Komşu krizde pes etti imdadına Polisan yetişti

Boya, kimya, tarım, tekstil, inşaat ve lojistik alanlarında yatırımları bulunan Polisan Holding, Yunanistan’da ambalaj sanayine hammadde üreten bir kimya fabrikasını satın alıyor. Şu anda görüşmelerin devam ettiğini belirten Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi, şirketi satın aldıktan sonra ‘Polisan Hellas’ adıyla faaliyet göstereceğini söyledi.

Teklif onlardan geldi
Satın alma teklifinin Yunanlı firmadan geldiğini belirten Mizrahi, “Kimya sektöründe faaliyetlerimiz olduğu için zaman zaman teklifler geliyor. Yunanistan’daki kriz nedeniyle bu fabrika 6 aydır çalışmıyor. Arayış içindeydiler, bize sıcak geldi ve teklifi değerlendiriyoruz” diye konuştu.
100 bin ton kapasitesi bulunan fabrikada, kapasite artışı planlanıyor. Fabrikanın Yunanistan ve Balkanlar’da pazarı bulunuyor.

Ciroya katkı 100 milyon euro
Mizrahi, “Türkiye’nin en büyük 15 münhasır limanı arasında yer alan Poliport şirketimiz ile bu yeni yatırımımızın lojistik ve depolama anlamında entegrasyonu sağlanacak. Liman faaliyetlerimizin gelirlerinden elde edeceğimiz artışın yanı sıra yeni yatırım faaliyetimiz ile holding ciromuza 100 milyon euro’yu aşkın katkı sağlayacağız” diye konuştu.
Holding bünyesinde Polisan Boya, Poliport, Polisan Kimya, Polisan Yapı, Polisan Yapıkim, Polisan Tarım ve Rohm and Haas şirketleri bulunuyor. Bu şirketler arasında en fazla Polisan Boya tanınıyor. Ancak, holdingin ilk yatırımı tekstil sektörüne yapılmış. Daha sonra kimyevi madde ve liman yatırımları sözkonusu. Grup boya üretimine ise 1985’te başlamış. Ayrıca, tarım ve inşaat yatırımları da bulunuyor.
Holding 30 milyon euro’luk yatırımla Dilovası’ndaki tesislerinde EPS mantolama levhalarının üretimi için yatırım yapacak.
Holdingin DAP Yapı ile birlikte ‘Z Ofis’ projesi bulunuyor. İstanbul Kağıthane’de 309 ofis, 64 dükkan ve 410 araçlık otoparklı projenin 2014’te tamamlanması planlanıyor.
Mizrahi, Kurtköy’de E6 bağlantısı üzerinde bulunan 183 dönüm arazide de 4-5 bin konutluk bir proje düşünüldüğünü, araziyle ilgili görüşmelerin yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

CİRODA?%10’LUK?ARTIŞ
Geçen yılı 400 milyon dolar civarında bir ciro ile tamamlayan Polisan Holding’in CEO’su Mizrahi, “Bu yılı geçen yıla göre yüzde 10 büyüme ile tamamlarız diye planlıyoruz” dedi.

10 bin dönüm arazide ceviz, badem projesi

Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi, 10 bin dönüm arazide ceviz ve badem yetiştirmek istediklerini söyledi. Bunun için 300 bin fidanın hazır olduğunu, yer baktıklarını belirtti. Mizrahi, Bu ürünlerin Türkiye’de 150 milyon dolarlık ithalatı olduğunu, öncelikle iç pazar ihtiyacını karşılayacaklarını, daha sonra ihracatı düşüneceklerini ifade etti. Mizrahi, bu alanda 40 milyon dolarlık bir iş hacmi hedeflediklerini dile getirdi.