Ekonomi Koylarda trafik yoğun marinalarda boş yer yok

Koylarda trafik yoğun marinalarda boş yer yok

19.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Muğla’nın turkuaz mavisi koylarında özel yatlar ve mavi yolculuğa çıkan tekneler nedeniyle boş yer kalmadı.

Koylarda trafik yoğun marinalarda boş yer yok

KENAN GÜRBÜZ / Muğla - Toplam 9 bin 70 yat bağlama kapasiteli 44 marinanın bulunduğu Muğla’da marinaları kullanmak isteyenler aylar öncesinden rezervasyon yaptırmak zorunda. Yaklaşık bin 479 kilometre kıyı uzunluğuna sahip Muğla’da 240 civarında koy bulunuyor. Yıllık 3 milyonu yabancı olmak üzere 7 milyon turisti ağırlayan Muğla, sahillerindeki doluluğun yanı sıra koylarda da aynı yoğunluğu yaşıyor.

Haberin Devamı

Dünya siyasetinin önemli isimlerinden ünlü oyunculara, sporculardan dünyanın önde gelen iş insanlarına birçok tanınmış isim Muğla koylarında özel yatları ile seyrederken, yaptıkları alışveriş ile bölge ekonomisine katkıda bulunuyor.

‘Altın yıllar’

Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, Türkiye’de “mavi yolculuğun” başladığı yerin Bodrum olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Türkiye olarak dünyada deniz turizmde tartışmasız en önemli yere sahibiz. Türkiye’nin mavi yolculuğun yüzde 80’i Muğla kıyılarında yapılıyor. Gerek Bodrum gerekse Muğla’mız deniz turizmi ve deniz ticareti ile ülke ekonomimize çok ciddi anlamda girdi sağlamaktadır. Hizmet kalitesi ve standartları yüksek bir sektöre sahibiz. Dolayısı ile geçtiğimiz sezon hem yurt dışından hem yurt içinden çok ciddi bir rağbet gördü sektörümüz. Deniz turizmi altın yıllarını yaşıyor.”

Haberin Devamı

Koylarda trafik yoğun marinalarda boş yer yok

Rus zenginlerin ilk tercihi

Rusya’nın Ukrayna’ya operasyonu sonrasında Rus zenginlerin ilk tercihi de Muğla koyları oldu. Son altı ayda Muğla’daki marinalara demirleyen Rus bayraklı yatların sayısında artış yaşanıyor. Muğla koylarını tercih eden Rus zenginlerin arasında Roman Abramoviç, Aleksander Abramov, Oleg Deripaska ve Dimitri Kamenşçik yer alıyor. Rus zenginlere ait yatların Muğla’yı tercih etmeleri, Chealsea’nin eski sahibi Rus milyarder Roman Abramoviç ile başladı. Abramoviç’in iki yatı Muğla’da bulunuyor. Biri 600 milyon değerindeki My Solaris, diğeri de 700 milyon dolarlık Eclipse. My Solaris mart ayından bu yana Türkiye sularında. 163.5 metre uzunluğunda, 23 metre genişliğindeki Eclipse ise Göcek yakınlarında seyir halinde.