30.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:
GÜNÜN KULİSİ: EYLEM TÜRK
İnternet üzerinde ‘özel alışveriş kulübü’ olarak faaliyet gösteren ve aylık 10 milyon ziyaretçi sayısıyla dikkat çeken markafoni.com’a yabancı ortak geliyor. Edinilen bilgiye göre, Markafoni yönetimi bir süredir yabancı yatırımcılarla hisse satışı için görüşmeler sürdürüyor. Kulislerde, hisse satış bedelinin ise 150-200 milyon dolar arasında olduğu konuşuluyor.
Markafoni’ye ortak olmak isteyen yatırımcıların yerli ve Ortadoğu kaynaklı olmadığı belirtilirken, Avrupalı veya Amerikalı olacağı ifade ediliyor. Alıcılar arasında en güçlü aday olarak da, Markafoni’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra’nın bir dönem yöneticilik yaptığı dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden ABD’li eBay’in adı geçiyor.
‘Ramazan’dan önce biter’
Sina Afra, konuyla ilgili olarak, yabancı şirketlerden ortaklık için çok fazla talep aldıklarını söyleyerek, görüşme süreçlerinin devam ettiğini belirtti. Yapacakları bu ortaklığın çoğunluk hisselerini satmaları anlamına gelmediğini kaydeden Afra, “Kesinlikle sektörden çıkmayacağız. Çok değişik ülkelerden talep alıyoruz. Ama bu süreci çok fazla uzatmayacağız. Ramazan’dan önce ortaklık görüşmelerini bitirip imza atmayı planlıyoruz” dedi.
Yüzde 90 indirim
Davet yoluyla üye kabul eden Markafoni, pek çok kategorideki markaları yüzde 90’a varan indirimlerle üyelerine sunuyor. Türkiye’nin en büyük e-ticaret firmaları arasında yer alan Markafoni’nin 3 milyonu aşkın aktif üyesi var.
Özel alışveriş kulübü olarak faaliyet gösteren ve 300’ün üzerinde kişinin görev yaptığı Markafoni’de 10 saniyede bir ürün satılıyor. Türkiye ile beraber Avustralya, Yunanistan ve Ukrayna’da faaliyet gösteren Markafoni, yurtdışına açılan ilk internet şirketleri arasında yer alıyor.
Ayda 500 bin ürün satıyor
- 2010’da 2 milyonun üzerinde ürün satıldı.
- Ayda 500 bin ürün satılıyor.
- Aylık ziyaretçi sayısı 10 milyon.
- 3 milyon aktif üyesi bulunuyor.
- 300’ün üzerinde kişi çalışıyor.
- Üyelerin yüzde 56’sı kadın, yüzde 44’ü erkek.