Ekonomi Rusya 'dost olmayan' ülkelerin listesini yayınladı!

Rusya 'dost olmayan' ülkelerin listesini yayınladı!

07.03.2022 - 14:02 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Ukrayna'ya Rus işgali sonrası Moskova'ya uygulanan sert yaptırımlardan sonra Rusya'dan dikkat çekici yanıt geldi. Rus hükümeti, dost olmayan yabancı ülkeler listesine onay verdi. Dost olmayan bu ülkelere borçlar Rus Rublesi ile ödenecek.

Rusya dost olmayan ülkelerin listesini yayınladı

Rus hükümeti, Rusya'ya yönelik "dostane olmayan" ülkeler listesini onaylarken, Rusya’nın dost olmayan ülkeler listesindeki ülke sayısı 48’e yükseldi.

Haberin Devamı

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı saldırılarından sonra birçok ülke, Rusya’ya karşı yaptırım kararları alarak Ukrayna’ya desteğini sürdürüyor.

"RUBLEYİ TEKRAR GÜÇLENDİRMEYİ AMAÇLIYOR"

Rusya’yı köşeye sıkıştıran yaptırımlara karşı Moskova yönetimi farklı yöntemlerle baskıya karşı koymaya çalışıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu kapsamda "dost olmayan ülkeler" listesine dair kararname imzalarken, Rus hükümeti de Putin’in kararnamesini onayladı. Buna göre geçtiğimiz yıl sadece ABD ve Çekya’nın bulunduğu dost olmayan ülkeler listesine, Avustralya, İngiltere, Avrupa Birliği ülkeleri, İzlanda, Kanada, Lihtenştayn, Monako, Yeni Zelanda, Norveç, Güney Kore, San Marino, Singapur, ABD, Tayvan, Ukrayna, Karadağ, İsviçre ve Japonya dahil 46 ülke daha eklendi. Yeni listenin ardından Rusya’nın dost olmayan ülkeler listesindeki ülke sayısı 48’e yükseldi.

Haberin Devamı

Bu kararla birlikte Rusya, bu ülkelere aynı zamanda ekonomik şartlar da getirmiş oldu. Karara göre listede yer alan ülkeler Rusya’ya borçlarını Rus para birimi "ruble" cinsinden ödemek zorunda kalacak. Böylelikle Rusya, bu yöntemle aşırı değer kaybı yaşayan rubleyi tekrar güçlendirmeyi amaçlıyor.

NE OLMUŞTU?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle, Rus şirketlerine "dost olmayan" ülkelerdeki şirketlere borçlarını ruble cinsinden ödemelerine izin verilmişti.

Kararnameye göre, "dost olmayan" ülkelerin belirlenmesi için de hükümete iki gün süre tanınmıştı.