Ekonomi Tekstilciler sıfır atığa odaklandı

Tekstilciler sıfır atığa odaklandı

07.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), Hollanda’da bu yıl üçüncü kez düzenlenen Circular Textile Days (Döngüsel Tekstil Günleri) etkinliğine katıldı.

Tekstilciler sıfır atığa odaklandı

Yapılan açıklamaya göre, İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Sürdürülebilirlik Komite Başkanı Sultan Tepe ve İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Besim Özek’in İTHİB’i temsil ettiği organizasyonda Türk tekstil sektörü ve tekstil sektörünün döngüsel yeşil dönüşüm yolculuğu tanıtılırken, gerçekleştirilen sunumlar büyük ilgi gördü. Ticaret Bakanlığı yetkililerinin de yer aldığı organizasyonda İTHİB Yönetim Kurulu üyeleri sunum yaparak, Türk tekstil sektörünün sürdürülebilirlik vizyonunu, eylemlerini ve projelerini anlattı.
Sürdürülebilirliğin, hükümet politikalarında kilit bir odak noktası olduğuna dikkat çekilen İTHİB sunumlarında, Sultan Tepe şu konuları vurguladı:

Haberin Devamı

“Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sıfır atık politikasına sahip. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi çalışmaları bulunuyor. Aynı zamanda Ticaret Bakanlığı’nın Yeşil Mutabakat Eylem Planı bulunuyor. Türkiye’de elektrik üretimdeki yenilenebilir enerji oranı Avrupa Birliği ortalamasının üzerinde. Yenilenebilir enerjiden elde edilen enerji oranı her geçen artıyor. Bankacılık sektörümüz yenilenebilir enerji için önemli miktarda finansman sağlıyor. Tüm bunların yanında Türk tekstil firmaları da yenilenebilir enerjiye önemli yatırımlar yaparken, atık azaltımına odaklanmış durumda.”