Ekonomi ‘Tilki’ yatırımcıyla cüretkar büyüyecek

‘Tilki’ yatırımcıyla cüretkar büyüyecek

09.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

DeFacto, global yatırım şirketi Franklin Templeton Investments ile anlaştı. İkinci on yıllık dalgasında küresel bir marka olmaya odaklanan DeFacto, yeni iş ortağı Franklin Templeton Investments ile büyümeyi sürdürecek.

‘Tilki’ yatırımcıyla cüretkar büyüyecek

İşbirliği kapsamında 65 yıllık yatırım deneyimi ile 150’nin üzerinde ülkede global ve yerel yatırımı yöneten Franklin Templeton’ın Defacto’nun yüzde 8 hissesini satın aldı

10’a katlayacak
Yeni ortaklıkları hakkında konuşan DeFacto Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Perakende Grup Başkanı İhsan Ateş, “Templeton’ın uluslararası pazarlardaki deneyim ve uzmanlığının DeFacto için çok değerli olacağını ümit ediyoruz. Templeton ile bu ortaklığın önümüzdeki yıllarda bölgesel ve küresel genişleme konusundaki daha kapsamlı stratejimize olumlu katkılarını olacağına inanıyorum” dedi.
Türkiye’de yedi yılda 10 kat gibi cüretkar bir genişleme planları olduğunu belirten Ateş, “Uluslararası operasyonlarımızı da, birkaç yeni ülkeye de girmek dahil olmak üzere, ciddi şekilde genişletmek istiyoruz” diye konuştu.
Ateş, şöyle devam etti: “Bir dünya markası olma vizyonumuz doğrultusunda müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak adına büyük bir emek harcıyoruz. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında yatırımlarımıza devam ederek DeFacto markasını global bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki 10 yıllık dönemde 9 kat daha büyüme gerçekleştireceğiz.”

Haberin Devamı

‘Şirketin yönetiminden etkilendik’
Tilki lakabıyla tanınan Emerging Markets Group İcra Başkanı Dr. Mark Mobius ise DeFacto’da azınlık hissedarı olmaktan çok memnun olduklarını söyleyerek, şöyle devam etti: “Şirketin yönetimi ve büyüme potansiyelinden çok etkilendik. Bize göre, DeFacto müşterilerine iyi bir değer sağlayarak, muazzam bir pazara hizmet veriyor. Bizim desteğimizin de şirketin genişleme hedeflerine ulaşmasına olanak vereceğini ümit ediyoruz.”