Ekonomi TPAO'dan dolandırıcılara karşı uyarı

TPAO'dan dolandırıcılara karşı uyarı

14.10.2023 - 13:21 | Son Güncellenme:

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, sosyal medya hesabından dolandırıcılara karşı önemli uyarılarda bulundu.

TPAOdan dolandırıcılara karşı uyarı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı internet siteleri, arama ağları ve sosyal medya hesapları üzerinden "yatırım fırsatı" adı altında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) hisselerinin satışa çıkarıldığı yönünde gerçeği yansıtmayan dolandırıcılık girişimleri bulunulmaktadır.

Haberin Devamı

Söz konusu yasa dışı girişimlerde Genel Müdürümüz Sayın Melih Han Bilgin'in fotoğraflarının yanı sıra Ortaklığımızın logosu ve görselleri, tanınmış siyasetçiler, iş adamları ve bazı ünlü isimlerin fotoğrafları kullanılarak gerçeklik algısı yaratılmaya çalışılmaktadır. Kurumsal web sitemize benzer klon web siteleri oluşturulmaktadır. Söz konusu sahte siteler, dolandırıcıların Google arama ağına verdikleri sponsorlu reklamlar sayesinde zaman zaman üst sıralarda yer almaktadır. Resmi web adresimiz "www.tpao.gov.tr" dir. Kurumumuz yüzde yüz kamu sermayeli bir Kamu İktisadi Teşebbüsüdür. Halka açık bir şirket olmadığından, her hangi bir hisse satışı söz konusu değildir.

Bahse konu hesaplar ve internet sitelerine karşı gerekli yasal ve teknik süreç Ortaklığımız tarafından devam etmekte olup; vatandaşlarımızı, bu tür gerçek dışı duyurulara ve dolandırıcılık girişimlerine inanmamaları hususunda uyarıyoruz."

Haberin Devamı