Ekonomi ‘Türk halkı 5 dakikada bir telefona dokunuyor’

‘Türk halkı 5 dakikada bir telefona dokunuyor’

31.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de yıllık cep telefonu satış rakamının toplam 10 milyon adet, cep telefonu değiştirme sıklığının ise 6 - 7 yıl olduğunu söyleyen Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Azdemir, Türkiye’de satılan her 100 telefondan 45’inin Samsung olduğunu dile getirdi.

‘Türk halkı 5 dakikada bir telefona dokunuyor’

Ekonomi basınıyla bir sohbet toplantısı düzenleyen Murat Azdemir şu bilgileri paylaştı:

Haberin Devamı

- “BTK’nın paylaştığı verilere göre geçen yıl sonu itibarıyla tekil mobil abone sayısı 90 milyon adedi aştı.

- Türkiye’de günlük olarak telefon kullanım süresi 5.5 saat. 5 dakikada bir telefonumuza dokunuyoruz. Bu da bir günde 150 defa telefona baktığımızı ortaya koyuyor. Ancak bu kadar çok telefon kullanan bir millet olarak telefon değiştirme sıklığımız ise ortalama 6 ila 7 yıl. Bu oran, AB ve ABD’deki yenileme oranının 2 ila 2.5 yıl altında.

- Türkiye’de yıllık telefon satış rakamları ortalama 10 milyon. 85 milyonluk nüfusa sahip bir ülkede beklenen, yılda ortalama 20 milyonun üzerinde akıllı telefon satılması. Dolayısıyla Türkiye pazarının henüz doygunluğa ulaştığını söyleyemiyoruz. Türkiye’de akıllı telefon pazarı her yıl yüzde 5 büyüyor.

Haberin Devamı

- Samsung olarak akıllı telefon kategorisinde son üç yılda pazar payımızı düzenli artırdık. 2022 sonunda akıllı telefon kategorisinde yüzde 41 pazar payı ile pazar lideriyiz. Diyebiliyoruz ki, Türkiye’de satılan her 100 telefondan 45’i Samsung.

Katlanabilir yükseliyor

- Türkiye’deki tablet pazarı yıl bazında yüzde 10 büyüyor ve yıllık 1.5 milyon tablet satılıyor. Tablet kategorisinde 2022 sonunda yüzde 33’lük pazar payı ile liderliğimize devam ediyoruz. Satılan her 100 tabletten 40 tanesinin Samsung olduğunu söyleyebiliriz.

- Mobil kategorinin geleceğinde katlanabilir telefonlar var diyebiliriz. 3 yılda katlanabilir telefon satışımız her yıl 2 katına çıktı. Samsung’un globalde katlanabilir telefon kategorisinde pazar payı yüzde 75’ler seviyesinde. Türkiye’de ise bu oran yüzde 95’lere kadar çıkıyor.”

Yazarlar