Ekonomi ‘Türkiye teknolojik girişim üssü olacak’

‘Türkiye teknolojik girişim üssü olacak’

18.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Londra’daki temaslarıyla ilgili Milliyet’e açıklamalarda bulunan Bakan Kacır, Türkiye’nin özellikle teknolojik girişimlerin merkez üslerinde biri olmasını sağlayacaklarını söyledi.

‘Türkiye teknolojik girişim üssü olacak’

NEVSAL ELEVLİ - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye’nin özellikle teknolojik girişimlerin merkez üslerinde biri olmasını sağlayacağız” dedi. 

Haberin Devamı

Bakan Kacır bir dizi programa katılmak için geldiği Londra’da Tech.EU zirvesinin açılış konuşmasını da yaptı.

Toplam büyüklüğü 30 milyar doları aşan uluslararası girişim sermayesi fon yöneticileriyle de görüşen Kacır Türkiye’deki teknoloji girişimciliği ekosistemi ile teşvik sistemini anlattı. Londra’daki temaslarıyla ilgili Milliyet’e açıklamalarda bulunan Kacır, uluslararası teknoloji ve girişim şirketlerini Türkiye’de yatırım yapmaya davet ederek, kısa süre içinde “Techvisa” programıyla bu alanda uluslararası girişimleri ülkeye çekmeyi hedeflediklerini belirtti.

"YATIRIMLARI ÇEKECEĞİZ"

Kacır, “Techvisa” programına ilişkin şunları söyledi: 

“Türkiye’ye hem teknolojik girişimlerin taşınması için, hem de teknoloji geliştiren bireylerin Türkiye’ye gelmeleri için bir davet programı niteliğinde olacak. Türkiye olarak biz de son dönemde teknolojik girişimciliğinde yükselen bir ivmeyle yarışa katıldık. Türkiye’nin teknoloji tabanlı girişimlerine yapılan yatırımlar son 3 yılda muazzam yükseldi. 4 milyar dolarlık bir yatırım son 3 yılda Türkiye’nin teknolojik girişimlerine gerçekleşti. Bu hareketlilikle Türkiye’nin özellikle teknolojik girişimlerin merkez üslerinden biri olmasını sağlayacağız. Böylelikle ‘start up’ ekonomisinin Türkiye’nin kalkınma sürecinde lokomotif unsurlardan biri olmasını temin edeceğiz.” 

Haberin Devamı

DAHA DA FAZLA KÜRESEL KAYNAK

Londra Borsası’nda gong törenine de katılan Bakan Kacır, “Bu, Londra Borsası’na daha çok Türk şirketinin geleceği anlamına mı geliyor?” sorumuza şu cevabı verdi:

“Bildiğiniz gibi katıldığımız Tech.EU etkinliği aslında geçtiğimiz yıllarda Türkiye’den bir teknoloji haberleşme platformunun Tech.EU’yu satın alması vesilesiyle Türk menşeili bir etkinliğe dönüşmüş oldu. Bu etkinlik nedeniyle de gong çalma törenine davet edildik. Türk şirketler büyüsün ve küreselleşsin istiyoruz. Neden olmasın? Türkiye’de de halka açılmalarını özellikle arzu ederiz. Ama mutlaka bu küresel yolculukta dünyanın farklı piyasalarında amaç yüksek düzeyde finansmana erişme. Bir gün gelecek, Türk şirketleri daha fazla Londra Borsası’nda da, küresel piyasalardan da kaynak geliştirme imkânı bulacak.”