Ekonomi Türkiye’den ABD’ye ticari diplomasi atağı

Türkiye’den ABD’ye ticari diplomasi atağı

14.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye ile ABD arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonunda ABD'de "Ticari Diplomasi Etkinlikleri" düzenlenecek.

Türkiye’den ABD’ye ticari diplomasi atağı

Türkiye'den yetkililer, parlamento üyeleri ve iş insanlarından oluşan bir heyet 14-18 Mart 2022 tarihlerinde ABD'ye gidecek. Heyet, Washington ve New York'ta ticari diplomasi ve ikili ekonomik ilişkiler konusunda görüşmeler gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Türkiye-ABD ilişkileri ve potansiyel ekonomik iş birliği alanlarının görüşüleceği ziyaret programına Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Cemil Ertem ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’ın yanı sıra TİM Başkan Vekili Başaran Bayrak, TİM Marka Konseyi Başkan Yardımcısı Süleyman Orakçıoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu ve iş insanları katılacak.

Bakanlıklara ziyaret

Heyet, iş insanları ile görüşmeler gerçekleştirecek ve ABD Dışişleri ve Ticaret Bakanlıkları ile Birleşik Devletler Ticaret Odası'nı ziyaret edecek.