Ekonomi 'Yaratıcılık oyunla yüzde 93 artıyor'

'Yaratıcılık oyunla yüzde 93 artıyor'

30.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Lego tarafından 30 ülkede yapılan araştırmaya göre, oyun oynamak çocukların yaratıcılığını, iletişim yeteneğini, problem çözme becerisini ve güven duygusunu güçlendiriyor.

Yaratıcılık oyunla yüzde 93 artıyor

Lego Group tarafından 30 ülkede 55 bin ana-babayla yapılan araştırmaya göre oyun oynamak çocukların gelişimi ve mutluluğu için pozitif etki yaratıyor.

Haberin Devamı

Online olarak yapılan anketin sonuçlarına göre ana-babaların yüzde 93’ü oyun oynamanın çocukların yaratıcılıklarını arttırdığını, yüzde 92’si iletişim yeteneklerini geliştirdiğini, yüzde 92’si problem çözme becerilerini güçlendirdiğini ve yüzde 91’i güven duygusu oluşturduğunu kaydetti.

Dünya devi oldu

Araştırmaya katılan çocukların yüzde 97’si ailece oyun oynamanın kendilerini mutlu ettiğini ve rahatlamalarına yardımcı olduğunu, yüzde 95’i kafalarını okuldan uzaklaştırdığını ve en sevdikleri öğrenme yolu olduğunu ifade etti.

1932’de Ole Kirk Kristiansen tarafından temelleri atılan Lego Group, 90’ıncı yılını kutluyor. 90 yıl önce Danimarkalı bir marangoz, Billund şehrinde bir dizi küçük tahta oyuncak tasarladı. Danimarkalı marangoz Ole Kirk Kristiansen’in tasarladığı Lego’nun adı, ‘iyi oyna’ anlamına gelen, Danca ‘Leg’ ve ‘Godt’ kelimelerinden oluşuyor.

Haberin Devamı

Kristiansen’in ilk ahşap oyuncağını yapmasından 26 yıl sonra oğlu Godtfred, sonsuz sayıda yaratıcı yapım olanakları sunan, bugünkü haliyle birbirine geçmeli Lego’nun patentini aldı. Daha sonra, Hollywood tarafından film haline getirilen Lego, Mindstorms ile çocukların robotik ve kodlama hakkında bilgi edinmelerine yardımcı oldu ve 180’den fazla video oyununda saatlerce süren dijital maceralara konu edildi.

‘Mirası sürdüreceğiz’

“Büyük büyükbabam 90 yıl önce şirketi kurduğunda, oyunun çocukların hayatlarını değiştirebileceğini fark etti” diyen Lego Group Başkanı Thomas Kirk Kristiansen, şunları söylüyor:

“Oyun aileleri biraraya getiriyor ve çocukların potansiyellerine ulaşmalarını sağlayacak beceriler geliştirmelerine yardımcı oluyor. Onun sadece küçük bir atölyesi vardı, ancak diğer yandan mümkün olduğunca çok sayıda çocuğun oyunun getirdiği faydaları deneyimleyebilmesini sağlamak gibi bir ideali de vardı. 1932, 2022 veya 100. yıl dönümümüzü kutlayacağımız 2032’de olsun, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar tüm ailelerin iyi oynamalarına yardımcı olarak bu mirası sürdürmeye çalışıyoruz.”