Dekorasyon Bahar Tatilinde Mutlaka Görmeniz Gereken İl: Karabük

Bahar Tatilinde Mutlaka Görmeniz Gereken İl: Karabük

Son Güncellenme:

.

Bahar Tatilinde Mutlaka Görmeniz Gereken İl: Karabük

Karabük denildiğinde aklınıza ilk gelen şey "Karabük Demir Çelik Fabrikası" ise bu güzel ve turistik ilimize bir seyahat yapmanız şart olmuş demektir. Karabük gezisi sonrası algınızın değişeceğinden emin olabilirsiniz. Tarihi dokusu ve yüzde altmışı ormanlarla kaplı muhteşem doğası ile Karabük sizlere unutulmayacak bir tatil keyfi sunmak için bekliyor. Tatil denince dinlenmenin yanı sıra farklı yerleri gezmek, görmek, değişik aktivitelerde bulunmak, yeni lezzetler tatmak çoğu kimsenin tercihidir. Geçmişe ilgi duyanlar için antik kentler, tarihi yapılar gezmek eklenir bu tercihlere, doğa severler için kanyonlar, bol oksijenli doğa yürüyüşleri, büyüleyici doğasıyla ormanlar... Hayatın koşturmacasına mola vermek için tüm bunları bir arada sunan bir şehirde bahar tatili fırsatına ne dersiniz?

Haberin Devamı

Geçmişe yolculuk için zaman makinesi beklemeyin!

Bahar Tatilinde Mutlaka Görmeniz Gereken İl: Karabük

Karabük geçmişin izlerini taşıyan tarihi yapıları, konakları, köprüleri, camileri ile sizleri yüzyıllar öncesine götürebilecek bir ilimiz. Örneğin Eskipazar ilçesinde bulunan Hadrianapolis Antik Kenti, sizi 4. yüzyıl Roma dönemine götürürken, Safranbolu evleri 18. 19. yüzyıllara taşır. Karabük'ün meşhur ilçesi Safranbolu'nun Dünya Kültür Mirası listesindeki turistik evlerinin Osmanlı kent dokusunu yansıtan görüntüleriyle zamanda yolculuk yapmış hissi vermesi gerçekten etkileyici. Tabi Safranbolu'ya gitmişken meşhur Safranbolu lokumu ve safranlı zerdeyi de yemeden dönmek olmaz.

Doğanın içinde doğanın bir parçası olun

Bahar Tatilinde Mutlaka Görmeniz Gereken İl: Karabük

Sahip olduğu kültürel mirasın yanı sıra Karabük ili coğrafi konum olarak da şanslı bir şehir. Özellikle açık hava aktivitelerini sevenler, doğa yürüyüşü meraklıları, ormanları, şelaleleri, endemik bitki türlerini görmek isteyenler için Karabük bahar aylarındaki ılıman havası ile gezilmeye değer alternatifler sunuyor. Yenice sınırları içindeki kanyonlar ve ormanlar fotoğraf sevenlerin bol bol çekim yapmasına değecek güzellikte. En güzel selfielere fon oluşturacak manzaralar için İncekaya Kanyonu Cam Seyir Terası muhteşem imkanlar sunuyor. Onca yorgunluğun üstüne ise içilecek en güzel şey meşhur Bağlar Gazozu olacaktır.

Haberin Devamı

Çocuklarla gitmeye uygun mu?

Bahar Tatilinde Mutlaka Görmeniz Gereken İl: Karabük

Doğayı seven ancak biraz daha mesafeli durmayı tercih eden ya da ailece kaçamak yapmak isteyenler için de Karabük ideal alternatifler sunuyor. Ormanın ortasında, mağaranın içinde, tarihin derinliklerinde olmayayım ama mis gibi temiz havada çocuklarla gün geçireyim derseniz tabiat parkları, mesire yerleri sizleri bekliyor. Yakın çevredeyseniz günübirlik bir Karabük tatili planlayabileceğiniz gibi daha uzak mesafeden geliyorsanız birbirinden cazip konaklama seçenekleri de bulabilirsiniz. Kara yolu ile İstanbul'a yaklaşık 385km, Ankara'ya 215km uzaklıktaki Karabük'e demiryolu ile ulaşım da söz konusu. Gerek aktif, dinamik, bol eforlu bir kaçamak için gerekse mis gibi Karadeniz havasında çoluklu çocuklu, gezmeli piknikli bir tatil imkanı için Karabük ve yakın çevresi mutlaka aklınızda bulunması gereken bir alternatif. Karabük denince ilk aklınıza gelen "demir çelik" kavramı için ise Karabük Demir Çelik Sanayi Müzesi'ni de gezinize ekleyebilirsiniz.