Püf Noktaları Bir Basit Soru İle Evinizi Temizleyin

Bir Basit Soru İle Evinizi Temizleyin

Son Güncellenme:

.

Bir Basit Soru İle Evinizi Temizleyin

Yeni bir eve taşınıyorsunuz ve evinizdeki eşyalar sizinle birlikte taşınıyor. Taşıdığınız eşyaların tamamına ihtiyacınız olup olmadığını hiç düşündünüz mü? Ya eşyaların tamamını yanınızda götüreceksiniz ya da onlar için yeni bir yer bulacaksınız. Bunların pek çoğu çöp de olabilir. Peki ev nasıl temizlenir? Şayet bir eşyayı atmayıp tutmak istiyorsanız kendinize basit bir soru sorun.

Haberin Devamı

''Şayet şu anda alışveriş yapsaydım bu eşyayı alır mıydım?''

Bir Basit Soru İle Evinizi Temizleyin

Şimdi kendinizi bir alışveriş merkezinde hayal edin. Elinize aldığınız eşya için para öder ve onu evinize getirir miydiniz? Eğer cevap ''evet'' 'ise onu atmayın elinizde tutun. Eğer cevap ''hayır'' ise o eşyayı elden çıkarmanın zamanı gelmiştir. Bu kuralı giysilerinize, eski teknolojik aletlerinize, dekoratif eşyalara ve aklınıza gelebilecek her şeye uygulayabilirsiniz. Tek bir soru beraberinde bazı durumları tekrar değerlendirmenizi sağlar. Ev temizleme esnasında dikkat edeceğimiz unsurlar:

Üzerinize olmayan kıyafetleri elden çıkarın

Bir Basit Soru İle Evinizi Temizleyin

Örneğin eski kot pantolonunuz veya elbiseniz ya da modası geçmiş kıyafetler- Siz bunu satın almazsınız. Klasik ve üzerinize olan kıyafetleri ise atmayın, tutun. Örneğin kalem etek, siyah düz elbise gibi. Eğer bir giysiyi, ayakkabıyı veya çantayı en az iki yıldır kullanmıyorsanız onları elden çıkarın.

Haberin Devamı

Ev temizleme esnasında modası geçmiş eşyaları evinizde tutmayın

Bir Basit Soru İle Evinizi Temizleyin

Örneğin eski cep telefonunuz, televizyonunuz veya bilgisayarınız- Siz bunu satın alır mıydınız? Çalışmayan teknolojik eşyalarınızı belediyelerin bununla ilgili atık depolarına verin. Çalışır durumda olanları ihtiyacı olan birine hediye edebilirsiniz.

Çalışmayan eşyalardan kurtulun

Bir Basit Soru İle Evinizi Temizleyin

Örneğin bozuk elektrik süpürgesi - Buna para verir misiniz? Buna benzer şekilde çocuğunuz büyüdüğü için artık oynamadığı oyuncakları bağışlayabilirsiniz. Tabi ki temiz ve sağlam olmalarına dikkat ederek. Okuyup bitirdiğiniz ve tekrar okumayı düşünmediğiniz kitapları ikinci elden satabilir, üniversiteye, bir okula ya da kütüphaneye bağışlayabilirsiniz. Okunmayan dergi ve gazeteleri kağıt atık kutularına bırakabilirsiniz. Tarihi geçmiş kozmetikler ve ilaçlar hem tehlikelidir hem de gereksiz yer kaplarlar. Bunları son kullanma tarihine bakarak temizleyebilirsiniz. Çoğu evde hevesle alınmış ama kısa bir süre kullanılıp bırakılmış spor aletleri vardır. Onları belki bir gün kullanırım diye gözünüzün önünde tutup kendinize işkence etmeyin. Kapladıkları yer de cabası. İhtiyacı olan birine verin veya satın. Evimizin güzelliğini korumak, dekoratif görüntüsünün olmasını sağlamak ve evde yaşayan insanlara geniş yaşam alanları oluşturmak için kullanmadığımız eşyalardan kurtulmalı ve zaman zaman ev temizliği yapmalıyız. Bu basit zihinsel egzersizle birlikte siz de eski eşyalardan rahatça kurtulabilir, hem fiziksel hem de mental rahatlığa kavuşabilirsiniz.