Dekorasyon Burcunuz Hangi Çiçeğe Aşık?

Burcunuz Hangi Çiçeğe Aşık?

Son Güncellenme:

.

Burcunuz Hangi Çiçeğe Aşık

Bahar aylarının gelişi ile çiçekler açmaya ve doğa canlanmaya başlıyor. Gerek kendilerine gerek sevdiklerine baharı sunmak isteyenler, burçların sevdikleri ve yetiştirebilecekleri çiçekleri öğrenerek çevrelerini kişiselleştirebilir.

Haberin Devamı

Koç

Burcunuz Hangi Çiçeğe Aşık

Koç burcu için ilkbahar bir kurtarıcıdır. Çünkü bu burcun sevdiği çiçeklerin tümü baharda açar. Ferahlık ve rahatlığa önem veren Koçlar, evlerinde genellikle görüntüsü kadar kokusu ile de sevilen sümbülleri tercih eder. Bununla birlikte yumuşak tonlardaki laleler ve vahşi papatyalar da Koçlar tarafından sevilen çiçekler arasında yer alır.

Boğa

Burcunuz Hangi Çiçeğe Aşık

Gösterişten kaçınmayan Boğalar ise canlı renklerdeki çiçeklere yönelir. Favorileri olan lale ile renkli bir şölen yaratmak mümkün görünse de lüksü seven yanları bir klasik olan kırmızı gül ve karanfilleri seçenekler arasına yerleştirir.

İkizler

Burcunuz Hangi Çiçeğe Aşık

İkizler, ferahlık ve açık alan duygusunu özellikle sevdiklerinden, evlerinde daha çok saksı bitkilerini tercih eder. Favori renkleri olan yeşil ile baharı getirmek isteyen İkizler için gardenya ve yasemin en uygun çiçeklerdir.

Haberin Devamı

Yengeç

Burcunuz Hangi Çiçeğe Aşık

Evlerine ve ailelerine sık sıkıya bağlı olan Yengeçleri mutlu etmek için samimi bir ortam yaratmak gerekir. Mavi tonları ve beyaz Yengecin su burcu özelliklerini pekiştirmekte başarılı olduğundan; nilüfer, beyaz gül ve hatta zambak gibi romantik çiçekler Yengeç tarafından sevilir.

Aslan

Burcunuz Hangi Çiçeğe Aşık

Aslan dekorasyonda bitkilere en çok önem veren burçlardan. Gösterişe olan tutkusu da krizanteme olan sevgisinde görülebilir. Aslanlar özellikle küçük ağaç türleri ve saksı bitkileri ile egzotik bir hava yaratmayı sever. Bu iki durumu saksıda yetiştirilen renkli orkidelerde birleştirebilirsiniz.

Başak

Burcunuz Hangi Çiçeğe Aşık

Mükemmeliyetçi ve oldukça titiz olan Başaklar sadeliğe önem veriyor olsa da özellikle baharda canlı renklere yönelir. Margit çiçeği ve açelya gibi canlı görünen bitkiler budandıklarında Başakları mutlu eder.

Terazi

Burcunuz Hangi Çiçeğe Aşık

Zevkleri ile göz dolduran Teraziler yaşadıkları mekanlarda özgün parçalara yer vermeyi sever. Bu sebeple değişik renk ve cinslerden çiçekler ile yapılan aranjmanlar onlar için idealdir. Pembe krizantemler ve dalya çiçekleri Teraziler tarafından severek yetiştirilir.

Akrep

Burcunuz Hangi Çiçeğe Aşık

Zıtlıkları seven Akrepler için çiçekler kadar dikenleri de güzellik taşır. Centiyane gibi dağlarda yetişen çiçekler, Akreplere hoş ve ilginç bir görüntü vadeder. Bu noktada egzotik çiçeklerin çekimini de yadsımamak gerekir.

Haberin Devamı

Yay

Burcunuz Hangi Çiçeğe Aşık

Maceracı ve havai Yaylar, zambağın güzelliği ve kokusu ile baharı hisseder. Özellikle kral zambağı, bohem tarzlarına çok uygun olsa da kimi Yaylar kırmızı ateş zambağı ile yüksek enerjilerini yeniden keşfeder. Saksı çiçeği yetiştirmek isteyen Yaylar içinse menekşe iyi bir tercih olabilir.

Oğlak

Burcunuz Hangi Çiçeğe Aşık

Gelenekselci Oğlakların en sevdikleri renk beyazdır. Nu sebeple lisyantus ile lilyum gibi görsel açıdan sade, klasik ve saygıdeğer çiçekler Oğlaklar'ın beğenisini kazanır. Bakımı oldukça ilgi gerektiren amaril de Oğlaklar'ın sevgisini kazanan çiçekler arasında yer alır.

Kova

Burcunuz Hangi Çiçeğe Aşık

Yeniliğe ve değişime açık olması ile bilinen Kovalar, baharın gelişini simgeleyen ve bu ayların ilk açan çiçeği olan kardeleni özellikle sever. Sıra dışı ve eğlenceli kişilikleri ise parlak renklerde hayat bulur, yeşil çimlerin üzerinde görülecek kır çiçekleri Kovalara neşe verir.

Balık

Burcunuz Hangi Çiçeğe Aşık

Romantiklikleri ve hayalcilikleri ile tanınan Balıklar çoğunlukla nergis çiçeğini terci eder. Özellikle de trompet nergisi, baharı anımsatan sarı rengi sebebi ile sevilir. Burca uygun saksı çiçekleri arasında ise antorium Balıklar için oldukça uygundur.