Güncel Dağ Nerede Çekildi?

Dağ Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Dağ Nerede Çekildi

Dağ filmi, vizyona girdiği 2012 yılından sonra hem gişede hem de devam filmlerinde oldukça ilgi gören bir yapım olarak öne çıkıyor. Dağ filminin gösterime girmesi ve izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaşması, günümüzde terörle mücadele üzerine birçok sinema filmi ve televizyon yapımının gerçeklemesine de sebep oluyor. Terörle mücadele üzerine gerçekleştirilen filmin dağda geçen sahnelerinin nerede çekildiği ise filmin devam filmlerinin gelip gelmeyeceği kadar merak ediliyor. Peki, Dağ filmi nerede çekildi ve filmde kimler rol aldı?

Haberin Devamı

Dağ filminin konusu nedir?

Dağ Nerede Çekildi

Dağ filmi, birbirini hiç sevemeyen ve geçinemeyen iki askerin ilişkisi üzerinden terörle mücadele konusunu ele alır. Kısa dönem askerlik yapan İstanbullu Oğuz ile uzun dönem askerlik yapan Keçiörenli Bekir arasında ciddi kültürel farklar vardır. Bekir aynı zamanda sürekli problem çıkaran bir kişidir. Bu asi ve söz dinlemez yönü nedeniyle askerliğini de iki sene uzatmıştır. Bekir, kısa dönem askerlik yapan Oğuz’u küçümser. Araları sürekli bozuk olan iki asker başlarına geleceklerden habersizdir. Arızalı bir iletişim antenini tamir için bir ekip ile göreve çıkarlar. Ancak bu sırada teröristlerin pususuna düşerler. Ekipten geriye sadece İstanbullu Oğuz ile Keçiörenli Bekir kalır. Birbirini sevmeyen iki asker artık aralarındaki husumeti bir kenara bırakıp gerçek düşman ile savaşmak zorundadır.

Haberin Devamı

Dağ filminde kimler rol alıyor?

Dağ Nerede Çekildi

Dağ filminde Keçiörenli Bekir rolü ile ödüllü filmlerle tanınan Ufuk Bayraktar yer alıyor. İstanbullu Oğuz’u ise Çağlar Ertuğrul canlandırıyor. Fırat Doğruoğlu, Mesut Akusta, Cengiz Coşkun, Gözde Mutluer ve Ali Aksöz gibi oyuncular da kadroda yer alıyor. Özgürcan Çevik, Serkan Yanar, Hüseyin Özay, İpek Bağrıaçık ve Perihan Çağlar da filmde rol alan oyuncular arasında. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini, daha önce Büşra filmine de imza atan Alper Çağlar üstleniyor. Görüntü yönetmeni koltuğunda ise Mehmet Başbaran oturuyor. Filmin yapım firması ise Mars Group.

Dağ filmi nerede çekildi?

Dağ Nerede Çekildi

Dağ filmi özellikle gerçekçi terörle mücadele sahneleri ve zorlu hava koşullarını yansıtan atmosferi ile dikkat çekiyor. Filmin dağ sahneleri için Erzurum’un Palandöken ve Konaklı kayak merkezleri seçildi. Deniz seviyesinden 3 bin metre yükseklikte yer alan bu mekanlarda yapılan çekimler oyuncuları ve teknik ekibi oldukça zorladı. Telesiyejle ulaşılan çekim mekanlarında hava sıcaklığı sıfırın altında 3 dereceye dek düştü. Sert esen rüzgarlar ve bir metreyi aşan kara rağmen ekip herhangi bir sorun yaşamadan çekimleri tamamladı.