Dekorasyon Yaz sonu bahçe bakımı nasıl yapılır?

Yaz sonu bahçe bakımı nasıl yapılır?

01.09.2021 - 08:58 | Son Güncellenme:

Kesim zamanı! Ağustos ayının sonu, budama döneminin başlangıcını işaret eder. Bu yazımızda, bahçenizi yeni bitkilerle nasıl süsleyebileceğinizi bulabilir, mevcut bitkilerinizi nasıl budayacağınıza dair ipuçlarını okuyabilirsiniz.

Yaz sonu bahçe bakımı nasıl yapılır

Yaz sonunda yapılacak kesimler

Haberin Devamı

Ağustos sonunda sadece birkaç çiçek ve bitki aşılanabilir. Her türün iyi tanımlanmış bir periyodu vardır. İşte şimdi kesilecek olanlar:

Begonviller, güller, kelebek ağacı, hor çiçeği, yasemin ve ortanca.

Neden bu bitkileri yaz sonunda keselim?

Yaz mevsiminde, bazı bitkiler daha yavaş gelişir. Bu sıcak havalardan kaynaklanmaktadır. Ağustos sonu veya Eylül başı gibi sıcaklıklar biraz yumuşadığında tekrar yola koyulurlar. Bu aşamada budama ile onlara gerekli atılımı yapmaları için güç verebilirsiniz.

Bir bitki nasıl kesilir?

Birden fazla sap kesmeyi deneyin. Adımları dikkatlice uyguladığınızdan emin olun.

Yarı odunsu bir gövde kesin, yani esnek ama yumuşak değil. Bir çalı için 10 ila 15 cm ve çiçekler için 5 ila 10 cm arasında olmalıdır;

Haberin Devamı

Sapınızın alt yarısında bulunan yaprakları çıkarın;

Saksı toprağı ve kuma ekin;

Köklerin gelişmesi için bu toprağı nemli tutun;

Birkaç ay sonra bahçeye koyabilirsiniz. Başka bir yöntem ise köklerin görünmesi için sapı suya batırmaktır.

  • Begonviller

İdeal olanı, kesimlerinizi Ağustos ve Eylül ayları arasında yerinde yapmaktır. Klasik bir kesim yapın (özel saksı toprağı ve kum karışımına yerleştirilecek 15 cm’lik sap). Ardından ılık bir yere (> 25 °C) yerleştirin. Nem seviyesi her zaman korunmalıdır.

2-Hor çiçeği

Hor çiçeği, havadar ve her zaman serin toprakta yarı karanlık bir yere yerleşecektir. Budama için birkaç tomurcuklu bir sap seçin.

3- Fuşya

Fuşya için kum ve hindistancevizi lifi karışımı seçin. Bu, toprağın havalanmasını ve serin kalmasını sağlayacaktır. İki yaprağın altında, en az 10 cm boyunda olan sağlıklı sapları seçin. Alt yaprakları da çıkarmalısınız. Kesimlerinizi karışımınıza koyun ve ince sulukla sulayın.

4- Yasemin

Sadece yaprakları olan bir sap seçin. Yasemini budamadan bir gün önce sulamak gerekir. Kesimlerinizi (15 cm) çok sert olmadığı için tercih edilen yağmur suyuna yerleştirin. Saksıyı ışığa ayarlayın, ardından suyu düzenli olarak değiştirdiğinizden ve aynı seviyede tuttuğunuzdan emin olun.

5-Gül

Bu sefer bir düğümün 20 ila 25 cm üzerinde bir sapı kesmelisiniz. Düşük yaprakları çıkarın, ardından kesimlerinizi her biri toprak ve kumla dolu bir saksıya koyun. Bitkilerinizi hafifçe sulayın ve ılık, nemli bir yere koyun.