Emlak Fırsatları İstanbul’da kira fiyatları yılda %11’e yakın arttı

İstanbul’da kira fiyatları yılda %11’e yakın arttı

03.05.2021 - 10:50 | Son Güncellenme:

İstanbul’da bir yılda kira artış oranı %10.81 olarak açıklandı. Ortalama kira bedelinin 1.667 TL olduğu İstanbul’da metrekare başına kira bedellerinin en yüksek olduğu ilçeler ise Sarıyer, Beşiktaş, Bakırköy ve Beyoğlu.

İstanbul’da kira fiyatları yılda %11’e yakın arttı

Emlak araştırma ve danışmanlık firması Endeksa’nın yayınladığı verilere göre İstanbul’da metrekare kira ortalaması 17 TL, ortalama kira bedeli ise 1667 TL. İstanbul’da son bir yılda kiraların %10.81 oranında artış gösterdiği açıklanan analize göre, bazı ilçelerde diğerlerine nazaran daha fazla artış oranı yaşandı.

Haberin Devamı

BAYRAMPAŞA’DA ARTIŞ BAŞ DÖNDÜRDÜ

İstanbul’da kiraların en çok arttığı ilçe yoğun bir ilçe olan Bayrampaşa. Yılda kira artışının %24 olduğu ilçeyi sırasıyla Beylikdüzü, Şile, Başakşehir ve Esenyurt. Beylikdüzü’ndeki artış oranı %21, Şile’de ve Başakşehir’de %20, Esenyurt’ta ise %18 olarak tespit edildi. İstanbul’da kiraların en yüksek olduğu ilçe ise villaların da yoğunlaştığı Sarıyer. Metrekare kira bedellerinin en yüksek olduğu ilçeler sırasıyla Sarıyer, Beşiktaş, Bakırköy, Beyoğlu, Kadıköy ve Şişli olarak belirtiliyor.

Kira artışlarını etkileyen unsurlar enflasyonun yanı sıra, o bölgelerin rağbet görmesi olarak açıklanıyor. Bazı ilçelerin tercih edilmesindeki sebepler, koronavirüs salgını nedeniyle merkezden uzak sakin ve izole yaşamlar sunması. Sarıyer’in ormanlık alanları ile Şile bu sebeplere örnek olarak gösterilebilir. Bazı ilçelerde durum ise tam tersi. Çalışan kesimin yoğun olarak yaşadığı bazı ilçelerde, ulaşım ağlarının artması ve yeni projelerin yapılması nüfusu oraya doğru kaydırıyor. İstanbul’un tarihi merkezinden uzak Beylikdüzü ve Başakşehir bu anlamda ayrı birer şehir gibi tasarlanıyor. Esenyurt uygun fiyatları ve kalabalık nüfusu ile her zaman istatistiklerde ilk sıralarda yerini alıyor.