Dekorasyon Evde Kokulu Mum Nasıl Yapılır?

Evde Kokulu Mum Nasıl Yapılır?

Son Güncellenme:

.

Evde Kokulu Mum Nasıl Yapılır

Son zamanlarda el işiyle yaratılan ürünlerde çok çeşitlilik ortaya çıkmaya başladı. Gündelik hayatın stresinden kurtulmak ve bir nebze olsun hobi edinip, vakit geçirebilmek adına farklı uğraşlar edinebilmek günümüzde eskisinden çok daha kolay olabiliyor. Özellikle ev içinde kullanılabilen ürünler son zamanlarda oldukça popüler. Pek tabii bu ürünlerin en başında kokulu mumlar geliyor. Dolayısıyla "Evde kokulu mum nasıl yapılır?" sorusu da internet üzerinde sıkça aranıyor. Aslında evde kokulu mum yapmak düşünüldüğünden daha kolay.

Haberin Devamı

Evde kokulu mum yapmak için gereken malzemeler

Evde Kokulu Mum Nasıl Yapılır

Kullanılan malzemelerin başında parafin, koku esansı, silikon mum kalıbı, mum fitili ipi ve mum ipi çıtçıtı geliyor. Bu ürünleri günümüzde bulmak oldukça kolay. Hem internet üzerinden hem de bulunduğunuz şehirde nalbur ve benzeri yerlerde bu ürünlerin bir kısmına ulaşabilirsiniz. Tüm bu malzemeleri edindikten sonra iş pek tabii mum yapmaya geliyor.

Evde kokulu mum nasıl yapılır?

Evde Kokulu Mum Nasıl Yapılır

İlk olarak parafini bir cezve içinde benmari usulü eritin. Ardından toz mum boyasından dilediğiniz kadarını erimiş parafinin içine katın ve karıştırın. Parafin boyayı tam olarak hapsedince sıra mum fitilini hazırlamaya geliyor. İki kere düğüm attığınız fitili çıtçıt ile sıkıştırıp, sabitleyin. Bu sırada cevze içerisinde erittiğiniz parafin ve toz mum boyası bir miktar soğuk duruma geliyor. Bu parafin karşımını silikon mum kalıbına boşaltmadan önce içerisine yine istediğiniz bir koku esansını birkaç damla olacak şekilde damlatın. Silikon mum kalıbı kullanmak bir zorunluluk çünkü mum kalıp haline geldikten sonra çıkarması çok daha kolay olacaktır. Esans damlattığınız karışımı tekrardan bir - iki defa daha karıştırın ve karışımı içerisine filtreyi yerleştirdiğiniz mum kalıbına doldurun. Mum kalıbının boyutuna göre bir karışımdan birden fazla mum da elde edebilirsiniz. Dolayısıyla karışımı hazırlarken bu durumu göz önünde bulundurmanız önemli. Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra yapılacak pek bir şey kalmıyor. Sadece bir süre mum kalıbının içerisindeki karışımın iyice soğuyup katılaşmasını beklemeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Hem hesaplı hem keyifli

Evde Kokulu Mum Nasıl Yapılır

Evde kendi kendinize kolayca yapabileceğiniz birçok hobi olmasına rağmen kokulu mum yapmak muhtemelen en keyiflilerinden bir tanesi. Hem kendi yaratıcılığınızı ortaya çıkarabileceğiniz bir hobi hem de maddi anlamda oldukça hesaplı. Kendi kendinize yaratacağınız mum kalıpları ile yapacağınız koku esans kombinlerini daha önce hiç kimsenin rastlamadığı şekilde birbiriyle buluşturup ortaya oldukça enteresan ürünler çıkarabilirsiniz. Bu ürünleri de evinizin istediğiniz herhangi bir noktasına koyup, ardından dilediğinizce kullanabilirsiniz.