Dekorasyon Hem Ev Hem Karavan: Mobil Evler

Hem Ev Hem Karavan: Mobil Evler

Son Güncellenme:

.

Hem Ev Hem Karavan: Mobil Evler

Mobilitenin, yani hareket halinde veya taşınabilir olmanın hemen her konuda son derece belirleyici bir özellik haline geldiği bir çağda yaşıyoruz. İletişim, iletim ve lojistiğin muazzam bir öneme sahip olduğu ve hayatın pek çok alanının bu ayaklar üzerine kurulduğu şu dönemde, barınma ihtiyacının da mobilitenin konusu haline gelmesi aslında hiç de şaşırtıcı değil. Bu yazımızda sizler için oldukça ilginç mobil ev modellerinden oluşan bir derleme hazırladık. Bu evler sadece taşınabilirlik açısından değil, aynı zamanda yapılaşma izni olmayan arazilerde de kolaylıkla kullanılabilecek ve temel barınma ihtiyacını karşılayabilecek harika birer çözüm olmalarıyla da öne çıkıyorlar. Hepsi de son derece kullanışlı ve pratik olan, bu arada estetik ve şıklıktan da hiç taviz vermeyen bu ilginç taşınabilir evlere dilerseniz biraz daha yakından bakalım.

Haberin Devamı

Bir kamyona sığan harika bir ahşap ev

Ahşap Ev PRATIKIZ Mimarlık/ Architecture

Mobil evler aslında bizim anladığımız şekilde taşınabilir değiller. Daha doğrusu bir evin mobil olarak nitelendirilmesi için kolaylıkla ve hızla hareket edebilir olması gerekmiyor. Mobil evlerin esas belirleyici özellikleri, bulundukları yere kurulu olarak kamyon ve benzeri bir araçla getirilmeleri ve gerektiği takdirde yine bir araçla başka bir yere zorlanmadan taşınabilmeleri.

Tek kişi için mükemmel

Ahşap ev iç mekan PRATIKIZ Mimarlık/ Architecture

Otoyollarda seyahat eden tırların zaman zaman devasa boyutlarda kargolar taşıdıklarına hepimiz şahit olmuşuzdur. Ancak bir tır ya da kamyonda taşınabilecek maksimum ağırlık ve büyüklükler karayolları idaresinin denetimindedir. Mobil evler de bu maksimum boyutlar gözetilerek imal edilir ve böylece nakil esnasında herhangi bir sorun yaşanmasının önüne geçilmiş olur.

Haberin Devamı

Dayanıklı, pratik ve şık

Hann Prefabrik Ev 2 Hannprefabrik

Maliyeti 20 bin TL'nin altında olan bu mobil ev, 30 metrekare alanıyla bir ya da iki kişi için oldukça yeterli bir yaşam alanı sunuyor. Betopan duvarları, çift camlı ve demirli pvc pencereleri ve çelik kapısıyla dört mevsim ve her bölge için ideal olan bu mobil ev bu alanda bir yatırım düşünenler için cazip bir seçenek.

Issızlığın ortasında

Greenmoxie Magazine

Mobil evler ilk bakışta bir tür karavanı andırsa ve böyle bir yaşam tarzını hatırlatsa da aslında çok çeşitli ihtiyaçlara yanıt verebilmekteler. Büyük bir ev yaptırmak için izin almanın mümkün olmadığı arazinizi yazlık olarak değerlendirmekten tutun da geçici süreli hizmet verecek bir şantiyeye kadar mobil evleri pek çok farklı amaçla kullanmak mümkündür. Dilerseniz ve yeterince ıssız bir yer bulabilirseniz mobil evinizi yalnızca kafa dinlemek için de kullanabilirsiniz elbette.

Estetikten ödün vermeyen iç mekânlar

Greenmoxie Magazine

Mobil evlerin iç mekânları prensip olarak az alanda çok işlev ilkesine göre düzenlense de, estetik özellikleri ve barındırdığı eşya yelpazesi kullanıcı ihtiyaçlarına göre değişiyor. Ancak hemen hepsinin iç mekânları oldukça şık.

Minyatür bir villa

9평 게스트하우스 보국주택

Mobil eviniz biçim olarak bir konteynıra ya da bir karavana benzemek zorunda değil. Taşıma sonrası kurulabilecek basit bir veranda ile mobil evinizin tarzını değiştirebilir, onu minyatür bir villaya benzetebilirsiniz

Haberin Devamı

Eksiksiz bir mini dubleks

homify

Mobil evlerde de tıpkı konvansiyonel evlerde olduğu gibi pek çok farklı malzeme kullanılabiliyor. Ve bu malzemeler evinizin estetik olduğu kadar statik özelliklerini de belirliyor. Örneğin ahşabın hafifliği bu mobil evde ikinci bir kata izin vermiş ve sonuç gerçekten harika.

Modern mimari

CASA TRANSPORTABLE ÁPH80 ÁBATON Arquitectura

Mobil evleri pek çok farklı tarzda bulmak mümkün. Modern mimarinin en son ürünlerinden birine sahip olmak istiyorsanız bu da seçenekleriniz arasında mevcut.

Geri dönüşümün gücü

Container Garden space Acton Gardens

Geri dönüşümün potansiyelinden ve çevreye katkılarından çeşitli yazılarımızda bahsetmeye çalışıyoruz. Geri dönüştürülmüş ürünlerin bir başka artısı da oldukça estetik olabilmeleri. Eski bir yük konteynırından dönüştürülmüş bu mobil ev, basit birkaç eklentiyle harika bir yaşam alanına dönüştürülmüş. Böylece hem devasa bir metal yığını çöp olmaktan kurtulmuş, hem de son derece düşük maliyetle harika bir mobil ev elde edilmiş.