Püf Noktaları Hiçbir Yemeği Ziyan Etmeden Buzdolabı Nasıl Temizlenir?

Hiçbir Yemeği Ziyan Etmeden Buzdolabı Nasıl Temizlenir?

Son Güncellenme:

.

Hiçbir Yemeği Ziyan Etmeden Buzdolabı Nasıl Temizlenir

Buzdolabı temizliği yapmaya karar verdiniz. Ancak o da ne? Birçok bozulmuş gıda, yarın ısıtırım deyip dolaba kaldırdığınız fazla yemekler, tarihi geçmiş şarküteri ürünleri, dolabın derinliklerinde farklı bir form kazanmış yeşillikler sizi bekliyor. Yoğun iş temposu, evin bitmek bilmeyen sorumlulukları ve okul hayatının zorlukları gibi nedenler yeme içme düzenini organize etmeyi engelleyebiliyor. Zamansızlık yüzünden gıdalar unutulup, buzdolabı temizleme aşamasında gün ışığına çıkabiliyor. İsraf etmek istenmeyen yiyecekleri toplu bir şekilde çöpe atmak ise hemen herkeste aynı pişmanlık ve suçluluk duygularını yaratıyor. Peki hiçbir yemek çöpe atılmadan buzdolabı nasıl temizlenir? Buzdolabı temizleme aşamasını hiçbir yemeği ziyan etmeden ve israfa neden olmadan tamamlamak aslında mümkün. Bunun için birkaç basit prensibi öğrenmek ve uygulamak gerekiyor. Bir sonraki buzdolabı temizliğinde yemekleri çöpe atmaktan ve vicdan azabı duymaktan kurtulmak için aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yakından Bakın. Çöp sandıklarınız belki de tüketilebilir

Hiçbir Yemeği Ziyan Etmeden Buzdolabı Nasıl Temizlenir

Yumuşamış ya da pörsümüş yeşillikleri elbette salatalarınızda kullanamazsınız. Ama onları yemeklere katmanız mümkün. Maydanoz, dereotu, yeşil soğan ve fesleğen yumuşamış olsa da tavada birkaç kez çevrilerek yemeklere katılabilir. Ya da bunları sağlıklı smoothielerde güvenle kullanabilirsiniz. Sertleşmiş birkaç kek dilimini çöpe atmadan önce bir parça ekmek ya da elma ile ağzı kapalı bir kutuda saklayarak, kaybettiği nemi yeniden kazandırabilirsiniz. Eğer karşınızda küflenmiş kuru etler, sert peynirler ve meyveler varsa bu gıdaların küflerini keserek tüketmeniz mümkün. Bu öneriyi uygularken küflü gıdaların bazılarının asla tüketilmemesi gerektiğini de aklınızdan çıkarmayın.

Çözüm çöp kutusu değil, derin dondurucu olabilir

Hiçbir Yemeği Ziyan Etmeden Buzdolabı Nasıl Temizlenir

Diriliğini kaybetmiş sulanmış domateslerinizi çöpe atmak yerine rondodan ya da rendeden geçirerek derin dondurucuya atabilirsiniz. Böylece domates çorbası ya da sos yaparken elinizin altında hazır domates püreniz olabilir. Ayrıca tazeliğini kaybetmiş havuç, kereviz gibi kök sebzeler de tavada biraz sotelendikten ya da fırınlandıktan sonra dondurucuya kaldırabileceğiniz yiyecekler arasında bulunuyor. Kök sebzeleri dondurucudan çıkartıp sebze yemekleri ve çorbalara katabilirsiniz. Krema ile dekore edilmemiş dolgusuz kekleriniz, yağ oranı yüksek peynirler dondurucuda iç rahatlığıyla saklayabileceğiniz gıdalardan sadece birkaçı.

Haberin Devamı

Buzdolabı temizleme aşamasındaki atık gıdalar yeniden kullanılabilir

Hiçbir Yemeği Ziyan Etmeden Buzdolabı Nasıl Temizlenir

Yiyecekler artık yenilemeyecek hale gelse bile hala faydalı olabilir. Eğer bir bahçeniz varsa mutfaktan çıkacak gıda temelli atıklarınızı kompos yani gübre haline getirebilirsiniz. Bunun için bahçenizin bir köşesine hazır olarak satılan ya da kendinizin yapabileceği gübre kutularından birini yerleştirmeniz yeterli. Marulların kök kısmını atmadan toprağa dikerek yeni marullar yetiştirebilirsiniz. Muz kabuğunu çöpe atmak yerine fırında et yaparken tepsinin altına yerleştirerek etinizin daha sulu ve lezzetli pişmesini sağlamanız da mümkün.

Daha az israf için buzdolabının doğru rafları kullanılabilir

Hiçbir Yemeği Ziyan Etmeden Buzdolabı Nasıl Temizlenir

Alışveriş yaptığınızda ya da buzdolabını temizleyip düzenlediğinizde her gıda için en uygun rafı seçerek gıdaların ömrünü uzatabilirsiniz. Ketçap, hardal, acı sos gibi ısıya karşı daha dayanıklı gıdaları buzdolabı kapısında bulunan raflara yerleştirmek ilk adım olabilir. Yeni nesil buzdolaplarından birine sahipseniz, et ve süt ürünleri için özel olarak tasarlanmış 0 derece çekmecelerini kullanabilir, sebzeleri ve meyveleri bu gıdalar için hazırlanmış derin çekmecelerde saklayabilirsiniz. Eğer buzdolabınız eski tip ise en üst rafın ısının en sabit tutulduğu raf olduğunu unutmayın. Süt ve et ürünlerini burada rahatça saklayabilirsiniz.