Dekorasyon Kapadokya’ya Gittiğinizde Yapmanız Gereken 5 Aktivite

Kapadokya’ya Gittiğinizde Yapmanız Gereken 5 Aktivite

Son Güncellenme:

.

Kapadokya’ya Gittiğinizde Yapmanız Gereken 5 Aktivite

Ülkemizin en çok turist alan bölgelerinden biri olan Kapadokya; tarihi değerleri, yer altı şehirleri ve doğal özellikler ile kesinlikler görülmeye değecek güzellikler barındırmaktadır. Kapadokya’nın simgesi haline gelen peribacaları, yanardağların püskürttüğü lavlar ve tüf tabakasının rüzgâr ve suların etkisiyle aşınarak oluşmuş benzersiz bir manzara oluşturmaktadır. Tarih boyunca barınma ya da ibadet yeri olarak kullanılan peribacaları günümüze kadar korunarak gelen nadir doğal güzelliklerdendir. Günübirlik ya da hafta sonu gezilerini tercih eden ziyaretçilerin de ilk tercihlerinden biri olan Kapadokya’da eşsiz deneyimler yaşamak mümkün. Her ne kadar kısa süreli geziler Kapadokya’nın güzelliklerini keşfetmek için yeterli olmasa da bu keyifli gezinin tadı damaklarda kalacak ve tekrar tekrar ziyaret etme isteği uyandıracaktır. Kapadokya gezisini daha da keyifli bir hale getirmek isteyenler için yapılması gereken 5 aktiviteyi listeledik.

Haberin Devamı

1.Kaya Otellerde Konaklayın

Kapadokya’ya Gittiğinizde Yapmanız Gereken 5 Aktivite

Peribacaları, tarihin her döneminde yöre halkına kucak açmıştır. Peribacalarının içinde ya da yer altında yapılan odalar, bölge halkı için yaşam alanı haline gelmiştir. Kayaların içinde elle oyulmuş odalar, bugün otel olarak kullanılmakta ve misafirlere başka hiçbir yerde yaşayamayacakları bir konaklama deneyimi sunmaktadır.

2.Kapadokya’da Kaçırılmayacak Aktiviteler

Kapadokya’ya Gittiğinizde Yapmanız Gereken 5 Aktivite

Eğer çömlek yapımına meraklıysanız ya da Pers dilinde Güzel Atlar Ülkesi anlamına gelen Kapadokya’nın ünlü atlarıyla safari turu deneyimi yaşamak istiyorsanız, tam yerine geldiniz demektir. Avanos’ta bulunan çömlek yapım atölyelerinde çömlek zanaatkârlarını izleyerek bu sanatın inceliklerini görebileceğiniz gibi siz de bu kendi yaratıcılığınızı ortaya çıkararak eşsiz bir hatıra ve hatta yakınlarınız için küçük hediyeliklerle atölyeden ayrılabilirsiniz. Kapadokya dendiğinde son zamanlarda en çok bahsedilen aktivitelerden biri de balon turu. Ortahisar’a giderek katılabileceğiniz balon turunda Kapadokya üzerinden güneşin doğuşunu izleyebilir, şehri kuşbakışı görüntüsünün keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Karşılaşacağınız manzarayı ölümsüzleştirmek için fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmamalısınız.

Haberin Devamı

3.Tarih Kokan Bir Gezi

Kapadokya’ya Gittiğinizde Yapmanız Gereken 5 Aktivite

Ürgüp, Ortahisar, Uçhisar, Avanos, Göreme bölgelerinde bulunan pek çok tarihi yer, Kapadokya gezisinin olmazsa olmazları arasında. Ihlara Vadisi, Zelve Vadisi, Ortahisar ve Uçhisar Kaleleri, Güllüdere Vadisi, Paşabucağı, Çavuşin Kilisesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Sobesos Antik Kenti bölgede görülmeye değer yerler arasında ilk akla gelenler.

4.Yer Altı Şehirlerini Görmeden Gelmek Olmaz

Kapadokya’ya Gittiğinizde Yapmanız Gereken 5 Aktivite

İnsanda yerin metrelerce altındaymış hissi yaratan yer altı şehirleri, yalnızca Kapadokya bölgesinde görülebilecek güzelliklerden biri. En bilinen yer altı şehirleri arasında Acıgöl Yer Altı Şehir, Derinkuyu Yer Altı Şehri, Kaymaklı Yer Altı Şehri, Mazı Yer Altı Şehri sayılabilir.

5.Kapadokya’ya Has Lezzetleri Deneyin

Kapadokya’ya Gittiğinizde Yapmanız Gereken 5 Aktivite

Kapadokya’ya gidip de ünlü Kapadokya Testi Kebabı’nı yemeden, Göreme’nin yöresel lezzetlerini tatmadan dönmeyi düşünmeyin bile. Eğer şarap seviyorsanız, şarap evlerine de biraz zaman ayırıp üzüm bağlarıyla meşhur Kapadokya’da üretilen leziz şarapları tatmanızı öneririz.