Dekorasyon Kedinizi Mutlu Edecek 8 Kendin Yap Projesi

Kedinizi Mutlu Edecek 8 Kendin Yap Projesi

Son Güncellenme:

.

Kedinizi Mutlu Edecek 8 Kendin Yap Projesi

Hayvan dostlarımızı seviyoruz ve evlerinde kendilerini iyi hissetmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak söz konusu kedilerse biraz daha fazlasını yapmamız gerekebilir. Çünkü kediler tırmanmayı, saklanmayı, tırmalamayı ve oynamayı çok seviyor. Paylaşacağımız kedinizi mutlu edecek 8 kendin yap projesi ile kedilerinizin ev içinde sıkılmadan vakit geçirmesine yardımcı olabilirsiniz.

Haberin Devamı

1- Rahat sepet yataklar hazırlayın

Kedinizi Mutlu Edecek 8 Kendin Yap Projesi

Bir kediyle aynı evi paylaşıyorsanız kedilerin rahatlarına ne kadar düşkün hayvanlar olduklarını bilirsiniz. Evin en rahat köşeleri her zaman onların olmuştur. Koltuğun en güzel yeri, temiz çarşafların serildiği yataklar ve hatta yumuşacık yastıklarınız kedilerin en sevdiği yerler arasında bulunuyor. Çok büyük olmayan ancak kedinizin rahatlıkla sığabileceği bir sepete konforlu bir minder koyabilirsiniz.

2- Örgüden bir kedi evi yapın

Kedinizi Mutlu Edecek 8 Kendin Yap Projesi

Bazı kediler örgü işlerine asla hayır demez. Kazaklarınız, hırkalarınız ve örgü battaniyeleriniz kedilerinizin daima ilgi odağındadır. İçine kedinizin kolayca girip çıkabileceği ve dışarıyı da izleyebileceği büyüklükte bir penceresi olan kedi evi örebilirsiniz. Yumuşak yeni yuvası onu son derece mutlu edecek.

Haberin Devamı

3- Tırmalama tahtası hazırlayın

Kedinizi Mutlu Edecek 8 Kendin Yap Projesi

Kedilerin koltukları ne kadar sevdiğinden bahsetmiştik ya, işte aynı koltukları tırmalamak da en çok sevdikleri aktiviteler arasında yer alıyor! Evde kedi varsa, dostunuzun tırnaklarını büyük bir zevkle törpüleyeceği bir tırmalama tahtası şart. Bunun için ahşap bir zemin üzerine halat dolayabilirsiniz. Tabii bu tahtaları yapmanız koltukları tam anlamıyla kurtardığınız anlamına gelmiyor, ama siz yine de kedinizi bu güzel hediyeden mahrum bırakmayın.

4- Dekoratif bir törpüleme alanı oluşturun

Kedinizi Mutlu Edecek 8 Kendin Yap Projesi

Bu alan bir vazo ya da saksı olabilir. Vazo ve saksılarınızı yine halatlarla sararak göze hitap eden bir tırmalama alanı oluşturabilirsiniz. Büyük ve kedinizin kolay hareket ettiremeyeceği objeler daha doğru seçimler olacaktır. Bu tırmalama alanlarını ne kadar fazla tutarsanız, koltuklarınızı tırnak izlerinden kurtarma şansınız o kadar artacaktır.

5- Farklı kedi evleri edinin

Kedinizi Mutlu Edecek 8 Kendin Yap Projesi

Kediler gizlenmeyi sever. Gizlenmiyor olsalar bile sizin onu göremediğiniz düşüncesi onları fazlasıyla mutlu ediyor. Dolayısıyla kedi evleri, küçücük kutulara girmeye çalışan kedilerin elbette ilgisini çekecektir. Kedi evlerini evin farklı köşelerine yerleştirebilirsiniz. İçine rahat, yumuşak minderler yerleştirmek dostlarınızın kedi evlerinde daha çok vakit geçirmesine yardımcı olabilir.

6- Keçe oyuncaklar yapın

Kedinizi Mutlu Edecek 8 Kendin Yap Projesi

Birçok kedi oyuncaklara asla hayır demez. Söz konusu havalara atabileceği, ısırıp ağzında taşıyabileceği keçeden yapılmış bir fareyse mutluluğuna ve ne kadar eğlendiğine şahit olabilirsiniz. Malzemeleri seçerken dostunuz için sağlıklı olmalarına dikkat etmeniz önemli.

Haberin Devamı

7- Ev tipi tırmanma ağacı yapın

Kedinizi Mutlu Edecek 8 Kendin Yap Projesi

Kediler tırmanmayı, yükseklere çıkmayı ve çıktıkları noktadan sizi izlemeyi çok seviyor. Onu bu zevkten mahrum bırakmak istemiyorsanız bir tırmanma alanı yapabilirsiniz. Kedinizi mutlu edecek 8 kendin yap projesi arasında belki de en faydalı olan proje bu olabilir. Uzunlu kısalı, ona bir ağaca tırmandığı hissini verecek direklere halatlar dolayabilir, direklerin üstüne vakit geçirebilecekleri düz platformlar yerleştirebilirsiniz, direklere yumuşak bir kılıf geçirmeyi unutmayın.

8- Pencereli bir kedi evi deneyin

Kedinizi Mutlu Edecek 8 Kendin Yap Projesi

Kediler gizlenmeyi sevseler de pencereleri olan sevimli bir kutu da ilgilerini çekecektir. Kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle dostunuz için eğlenceli bir dinlenme alanı yapabilirsiniz. İstenmeyen kazaları önlemek adına pencerelerin boyutlarına dikkat ettiğiniz sürece sorun yok.