Emlak Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Nasıl Alınır Ve Şartları Nelerdir?

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Nasıl Alınır Ve Şartları Nelerdir?

25.05.2021 - 12:18 | Son Güncellenme:

Deprem bölgesi olması ile beraber Türkiye'de birçok bina ciddi bir risk altındadır. Bu bağlamda ise pek çok binanın kentsel dönüşüme ihtiyacı bulunur. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır ve şartları nelerdir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Nasıl Alınır Ve Şartları Nelerdir

 Türkiye'nin birçok farklı şehrinde ve bölgesinde kentsel dönüşüm yaygın şekilde uygulanmaktadır. Tabii bu dönüşüm ile beraber ev sahipleri ya da kiracının mağdur edilmemesi adına kentsel dönüşüm kira yardımı ön plana çıkar. Elbette bunun belli başta bazı şartları vardır ve bu şartları yerine getirmek suretiyle kentsel dönüşüm kira yardımı alınır.

Haberin Devamı

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Nasıl Alınır?

6306 numaralı afet riski Altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanuna bağlı olarak, afet alanında yer aldığı tespit edilen gayrimenkuller, kentsel dönüşüm kapsamında ele alınır ve yıkılmak suretiyle yeniden yapılır. Yeniden dönüşüm altında inşa gerçekleştirirken, konut sahipleri ile kiracıların mağdur edilmemesi adına kentsel dönüşüm kira yardımı yapılır. Bu bağlamda kira yardım için 5 aylık peşin ödeme gerçekleştirirken, gayrimenkul sahiplerinin taşıma masrafları karşılanır. Aynı zamanda her iki taraf için de toplamda en fazla 18 aylık bir destek verilir.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Şartları Nelerdir?

Belli başlı bazı şart ve koşullar doğrultusunda kentsel dönüşüm kira yardımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuruda bulunur.

Haberin Devamı

 - Tahliye itibariyle en fazla 1 yıl içerisinde başvuru gerçekleşmelidir.

 - Kentsel dönüşüm kira yardımı için ise belediyelere başvuru yapılır.

 - Binanın kentsel dönüşüme uygun olduğuna dair belge ile başvuru gerçekleştirilmelidir.

 - Özellikle yapının riskli olduğunun belgeleyen rapor ve yıkım formu üzerinden başvuru yapılmalıdır.

 - Güncel tapu kaydı ve belgesi zorunludur.

 - Nüfus kimlik fotokopisi üzerinden başvuru gerçekleşir.

Genel olarak bu şart ve koşullar doğrultusunda ilgili makam üzerinden kentsel dönüşüm kira yardımı için başvuru yapılabilir.