Gayrimenkul Haberleri Kira Sorunlarına Köklü Çözüm: Garanti Kira Sistemi

Kira Sorunlarına Köklü Çözüm: Garanti Kira Sistemi

Son Güncellenme:

Mülk sahibi ve kiracının mağduriyetini önlemek için Garanti Kira Sistemi en iyi çözüm yoludur.

Kira Sorunlarına Köklü Çözüm: Garanti Kira Sistemi

Sahip olduğunuz gayrimenkulü gelir elde etmek amacıyla kiraya vermek istediğiniz noktada, kiracı - ev sahibi ilişkisi başlar. Ancak kimi zaman; kiranın zamanında ödenmemesi, eve kiracı tarafından zarar verilmesi veya ev sahibinin, zamansız olarak kiracının evden çıkmasını istemesi gibi sorunlarla karşılaşılabilir. Mülk sahibi ve kiracının mağduriyetini önlemek için Garanti Kira Sistemi en iyi çözüm yoludur.

Haberin Devamı

Garanti Kira Sistemi Nedir?

Kiracı ve ev sahibi arasında imzalanan bir sözleşme olan Garanti Kira Sistemi’nde; ekspertiz, kiralama, kira takibi, kira tahsilatı, emlak vergilerinin takibi, apartman aidatlarının ödenip ödenmediği, elektrik ya da su borçlarının olup olmadığı ve benzeri hususlar yer alır. Ülkemizin, Mortgage aracılığıyla tanıştığı ve yurt dışında uzun yıllardır kullanılan bu sistemle, kiracı ve ev sahibi arasındaki hak kaybının önüne geçilir. Kiralama sırasında gerçekleşen tüm süreç, profesyonel şirketlere teslim edildiği için ev sahibi ve kiracı risk almayarak gayrimenkul danışmanları, hukukçular ve finansçıları barındıran aracı şirketlerin kontrolünde ilişkilerini sürdürürler. Kira garantisi yaptırdıysanız, kiracının; kirasını ödeyememesi, işsiz kalması, çalışmasına engel teşkil edecek herhangi bir hastalığa yakalanması ya da vefatı durumunda, kiranız, banka hesabınıza yatmaya devam eder.

Haberin Devamı

Taraflar arasındaki iletişimin sağlıklı ve güvenilir düzeyde tutulması, Garanti Kira Sistemi sayesinde sağlanır. Mülk sahibinin gelir elde etmek amacıyla kiraya verme aşamasında kiracı bulmak, evi boş kaldığı için kira alınamaması ya da herhangi bir durumdan ötürü kira alamaması gibi sorunlar bu sistem sayesinde kalkar. Taşınmaza ait fatura, aidat gibi ödemeler, aracı şirketin yükümlülüğünde olacağından dolayı, ev sahibinin bu tür işlerle uğraşmasına gerek kalmaz. Bunların yanı sıra ev, aracı şirkete nasıl teslim edilirse, bu sistemin getirdiği yükümlülükler aracılığıyla kiracı kullanımı sonrasında aynı şekilde teslim alınır.

Garanti Kira Sistemi Nasıl Çalışır?

Çalışmaya başladığınız şirket aracılığıyla sisteme dahil olduktan ve mülkünüzün detaylı ekspertizi yapıldıktan sonra mülkünüz, sisteme görsel ve yazılı olarak işlenir. Bunun ardından kiracı ve ev sahibi ile gerekli görülen anlaşmalar yapılmak suretiyle gayrimenkulün kiralama süreci başlamış olur. Mülkü kiralamak isteyen kişiden, kiracı risk analiz raporu istenerek kiracı ve mülk sahibi arasındaki parasal ilişki sona erdirilir. Kiracı, eve yerleşmeden önce nakliye, boya ve benzeri hizmetleri talep ederse, bu istekler, aracı şirket tarafından en kısa sürede yerine getirilir. Sistem üzerinden açılan özel sayfa sayesinde tüm istek, şikayet, ödeme bilgileri, vergisel yükümlülükler ve çok daha fazlası kolaylıkla öğrenilebilirken mülkle ilgili tüm işlemlere ait bilgi ve raporlar iletişim araçları aracılığıyla düzenli olarak gönderilir. Tüm bu işleyiş çerçevesinde taraflar arasındaki ilişkilerin yıpranmaması her iki tarafın da mağdur olmadan huzurlu bir yaşam sürmesi sağlanır.

Haberin Devamı

Evinizi en doğru koşullarda kiraya vermek ve kira gelirinizin en iyi oranlarda olmasını arzu ediyorsanız, hemen Milliyet Emlak’ı ziyaret edin, sunulan fırsat ve avantajlardan eksiksiz şekilde yararlanın.