Dekorasyon Mantarı Ters Çevirmişler: Kettle House

Mantarı Ters Çevirmişler: Kettle House

Son Güncellenme:

.

Mantarı Ters Çevirmişler: Kettle House

Amerika’nın Teksas eyaletinde yer alan bir bina, başta bölge halkı olmak üzere birçok insanın aklını karıştırmayı başarıyor. Uzaktan bakıldığında ters dönmüş bir mantarı ya da en tepesi kopup yere ters bir şekilde düşmüş bir su kulesini andıran bu ilginç yapı, Kettle House olarak adlandırılıyor. Bina, 50 yılı aşkın bir süredir bulunduğu konumda olmasına rağmen mimarı ve sahibi hakkında tam bir bilgi söz konusu değil. Durum bu olunca da Kettle House hakkında esrarengiz hikayelerin ardı arkası kesilmiyor.

Haberin Devamı

Bu Bina Ne Badireler Atlattı

Mantarı Ters Çevirmişler: Kettle House

Meksika Körfezi’ne oldukça yakın bir mesafede bulunan Kettle House, bölgedeki diğer yapıların aksine sel ve fırtınalardan korunmak için sağlam ve uzun ayakların üzerine inşa edilmemiş. Ters bir huni şeklinde olan ve çelikten inşa edilen bu bina, Ike Kasırgası gibi büyük bir kasırgayı ve bunun gibi irili ufaklı birçok kasırga ve fırtınayı sıkıntısız bir şekilde atlatmış. Körfezin nemli ve tuzlu hava koşullarına karşı da oldukça iyi bir direnç gösteren Kettle House, dayanıklı yapısı ile yarım yüzyılı aşkın süredir yerinde sapasağlam duruyor.

Kim Dikti Bu İlginç Binayı Buraya?

Mantarı Ters Çevirmişler: Kettle House

İlginç şekli ve sağlamlığı ile dikkat çeken Kettle House’un kimin tarafından yapıldığı ise tam bir bilmece konusu. Bölge halkı tarafından söylenenlere göre bu yapının, petrol şirketleri için depolama tankları yapan bir adam tarafından buraya inşa edildiği iddia ediliyor. Bir diğer rivayette ise bu binanın tropikal bir fırtına esnasında kopup yere ters bir şekilde düşen bir su kulesinin üstüne inşa edildiği söyleniyor. Şeklinden dolayı da oldukça fazla taraftar toplayan bu görüş kesin olarak kanıtlanamadığı gibi Kettle House’un esrarengizliğine daha da fazla derinlik katıyor.

Haberin Devamı

Esrarengiz Dokunuşlar ile Bina Yenileniyor

Mantarı Ters Çevirmişler: Kettle House

Bölge halkı ara ara birilerinin gelip binada bazı tadilatlar ve tamiratlar yaptıklarını belirtiyor. 2000’li yılların başında, binanın belediye tarafından yıkılması ihtimaline karşı, bina sahipleri gelip binanın üzerinde yer alan paslı çatıyı sökerek ahşap bir çatı ile değiştirmiş. Daha sonraki süreçte ise pencereler ve kapılar da yenilenmiş, binaya klima takılmış ve kapısının önüne bir posta kutusu dikilmiş. Fakat tüm bu değişikliklere rağmen Kettle House’ta bugüne kadar hiç kimsenin ikamet ettiği görülmemiş. Galveston Adası'nda yarım yüzyılıdan fazla bir süredir boş bir şekilde duran ve hakkında bilinen her şeyin rivayetten ibaret olduğu Kettle House, ilginç mimarisi ve hikayesi ile Teksas’ı ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında geliyor.